Träning för Fia 30/4 2012

Idag åkte vi som sagt ut till Fia på Lejondal för att träna lite program.
Vi började på utebanan, där jag först värmde upp som vanligt och sen fick jag massa hjälp av Fia. Han var inte alls lika stoppig från början idag, trots att vi var ute, så då fick vi ju verkligen igenom det igår. Det känns ju skönt att även sånna ridpass som inte känns bra ändå kan ge något gott med sig!

När Fia kom så började vi med att diskutera vart problemen låg, för det var just det som var dagens fokus - hitta en lösning på stoppen. Av det Fia hade sett när hon dömt oss (jag har ju aldrig tränat Royne för henne tidigare) så låg problemen dels i att han inte är tillräckligt kvick för skänkeln, men främst att han inte slappnar av tillräckligt i ryggen. Och det är ju precis det jag känner också, så vi var ju helt klart inne på samma spår redan från början.
Arbetet handlade därefter om att få honom att bara spänna av, höja ryggen och gå av sig själv. För att han skulle göra det behövde jag hitta ett sätt att rida på för att aldrig ge honom chansen att spänna till och sänka ryggen, för så fort det hände så stannade han. Men det positiva även idag var att vi, 8 av 10 gånger, kunde ta oss ur stoppen utan att börja bråka! Han börjar acceptera att jag säger till honom.

När vi fått igenom honom riktigt bra gick vi in i ridhuset och red igenom programmet. Först ville han inte gå in i ridhuset, så Fia fick leda in mig där..! Redan när jag kom in så fick jag lite tips på hur jag skulle rida honom där när han spännde till. Under själva programmet fick vi faktiskt inte ett enda stopp! Vi klarade tillomed ryggningen! Jag var noga med att berömma honom varje gång han gjorde vad jag bad honom om, framförallt i de momenten där han brukar stoppa. Fick en del bra tips under programmets gång också som jag verkligen ska ta med mig till nästa tävling.
Efter programmet fick jag rida några varv på volten och strecha ut honom ordentligt, vilket var väldigt nyttigt. Han travade superbra mot slutet och var verkligen helt avspänd!!

Jag är jättenöjd med honom idag! Han känndes riktigt fin och avspänd. Jag tror att jag överlag måste gå tillbaka lite mer till det här basic-arbetet i den vardagliga träningen hemma. Ska verkligen försöka åka ut och träna program för Fia lite oftare så att vi får ordning på alla småsaker som behöver rättas till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0