24/8 2012 Världens bästa Roynis!

Åh jag har ju verkligen världshistoriens allra bästa häst. 
Igår var han ju riktigt fin, och idag var han, om möjligt, ännu finare! 
Jag red lektion för Emma efter jobbet, och jag värmde upp själv som vanligt. Han känndes faktiskt väldigt bra redan från början. Framme för skänkeln, mjuk i kroppen osv. När Emma kom fortsatte vi på samma spår, att han hela tiden skulle lyssna framåt och hålla sig mjuk.
Ema tyckte han såg fin ut, så efter cirkus en kvart fick han pausa och sen red jag igenom programmet inför nästa helg. Eller först fick han göra några travökningar på diagonalen. Första blev sisodär, men i den andra tog han faktiskt i! Det är inte en åtta, och heller inte en sjua - men med tanke på att han bara sprungit som en ponny innan så är varje extra cm värt ett poäng för mig! 
Under programmet fick vi inte till travökningarna, men bortsett från högeröppnan så var skolorna riktigt bra. Första skrittpiruetten blev max en trea, medan den andra var åttamässig.. även i den ökade skritten tog han för sig så mycket mer än vad han gjort tidigare! I galoppen blev det ett litet missförstånd i första ökningen när jag trodde att ekipaget som var på spåret skulle svänga, men eftersom jag var i högervarv och hon hade företräde så fick jag snabbt svänga undan. Roynis blir ju lite sur på mig när han tycker att jag säger till honom trots att han inte har gjort fel, vilket han ju nu heller inte hade! Så även om jag aldrig blev arg på honom, så var jag tvungen att snabbt ta tag och väja undan för att inte krocka med det andra ekipaget. Så vi gjorde om den vägen och då bytte han galopp två gånger innan han kunde trycka på framåt. Sen flöt det på riktigt bra, förvända blev kalas och de enkla bytena likaså. Men programmets höjdpunkt kom ändå på sista upvändningen på medellinjen - där det ska vara ökad trav och han sög verkligen på framåt och tog för sig! 
 
Jag skrittade ur ridhuset med ett stort leende på läpparna! Det var såå kul att rida idag! Jag tror även att Roynis var väldigt möjd med tillvaron, för han sprang med öronen framåt hela passet! 
 
Imorgon ska min pärla få agera ridskolehäst! Skämt o sido, min käre vän Frida ska komma och rida lite på Roynis! Min plan är nämligen att hon och jag ska kunna rida ut tillsammans med Royne och Laban innan hon flyttar till Boden. Så då tyckte jag att hon kunde komma och premiär-rida lite på R imorgon, eftersom hon inte rider något alls just nu och jag förstår att ridabstinensen är enormus! 
Laban ska också få jogga lite imorgon! Han leddes i skogen idag, och ska även göra det på söndag. Så imorgon blir det två hästar för min del att rida! (kan inte hålla mig från att rida liiiite på min stora svarta..!)
 
Sammanfattning: idag är jag glad :D 
(Och dessutom en stor guldstjärna till bästa Clara som bådehade morgon- och kvällsmockat åt båda mina hästar!!)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0