Träning på Lejondal 19/8 2012

Imorse packade vi in häst och sadel i transporten och rullade iväg mot Lejondal för att träna för Nina. 
Redan när jag skrittade fram kunde Nina se vart problemet satt - att han inte var loss i ryggen och inte bjöd på framåt. Så jag fick börja redan i skritten med att inte rida så långa steg, utan han skulle istället ta korta steg för att jag skulle ha lättare att få loss honom. 
Jag joggade sedan igång honom under uppsikt av Nina, och efter en stund kom vi fram till att hon skulle sitta upp och känna lite på honom - mest för att veta vart vi låg. Jag tycker ju att han blir så hängandes i vänstertygeln och jag vet inte riktigt hur jag ska få bukt med det. Så Nina hoppade upp, red två varv och sa sedan att detta var något jag kunde lösa själv på 10 minuter. Så jag fick sitta upp igen och börja rida ordentligt. 
Fokuset låg bara på att han skulle vara rund, loss och mjuk. Och jag måst erkänna att vi faktiskt lyckades ganska bra. 
Efter en liten paus så började vi ordentligt med galopparbetet. Galoppslutor, byten och lite piruettjobb blev dagens jobb. Slutorna var helt okej, de har varit bättre men de var inte värdelösa. Bytena blev faktiskt bra nästan allihopa, ett byte blev orent och typ två byten blev han lite kort bak, men annars var det kalas. Han bytte fint direkt på hjälpen, framförallt från höger till vänster som kan vara det svåra hållet. I piruettjobbet fick vi börja om några gånger eftersom piloten missade att man både måste ta med sig bjudningen OCH ytterbogen.. Antingen fick jag med mig det ena, eller det andra. Men tillslut så kunde vi göra en arbetspiruett åt varje håll.
 
Efter ännu en paus så gick vi in i travarbetet, där fokusen bara låg på att han skulle vara lätt och "uppe". Och oj vilken trav vi fick stundtals. Han travade med framben, bjöd på riktigt ordentligt framåt utan att bli hastig, och var bara allmänt jättefin att rida. Mjuk och loss helt enkelt! 
 
Överlag så är jag väldigt nöjd med dagens träning. Vi började inte på topp, men oj så fin han blev! Att han inte har styrkan ännu efter den långa vilan gör inte så mycket - vi kämpar på med det och rider så mycket han orkar. Det som ändå känns extra bra är att han kan gå så pass bra trots att han vilade igår! Det har nog inte hänt förut. Verkligen ett kvitto på att jag dels har börjat komma på honom mer och mer i olika lägen men också att han överlag är mer loss i kroppen nu än vad han varit tidigare! 
 
Imorgon får han faktiskt vila igen. Egentligen hade jag velat jogga honom lite eller rida ut, men eftersom jag ska på valpkurs med Kennie på kvällen och Laban har prio ett att röra på sig så får Royboy nöja sig med att gå i hagen! Tror han är ganska nöjd med det också faktiskt. Eftersom Laban bara går i sandpaddock så måste han prioriteras lite mer när tiden är knapp, speciellt med tanke på att han fortfarande är ung och har alldeles för mycket överskottsenergi om han inte får aktiveras lite. 
 
Nu väntar sängen på mig! Har förvisso sovmorgon till 8.3 imorgon, men sovsaldot ligger redan alldeles för mycket på minus! 
 
<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0