Dagens ridpass 1/2 2012

Sjukt vad fort tiden går, det är redan februari!
Inte nog med att det snart är vår - om 27 dagar blir jag 19 år och om 128 dagar tar jag studenten! Woopa!

Idag har jag spenderat många timmar i stallet. Åkte ut direkt efter skolan och tog hand om Laban på en gång eftersom han skulle ut på promenad. Vill ju inte riskera att ehöva göra det i mörkret så han fick röra sig först. Vi knatade slingan tillsammans och Labis var snel hest.
Mockade åt båda hästarna innan jag gjorde iordning Royne och gick ner med honom till ridhuset.

Det märktes att Roynis inte har jobbat ordentligt på över en vecka, jag hade ganska mycket att ta igenom. Vi började med skritten där han inte ville ta skänkeln ordentligt. Jag fick säga åt honom på skarpen en gång och sen var den saken ur världen.
Det som känns väldigt sjönt nu efter Silvanas behandling är att han är så mjuk i hela kroppen. Förut kunde det ta upp emot 20-30 minuter innan jag ens kunde rida min häst på tygeln och ställd till vänster, nu går det på 5 minuter.
Han var lite jobbig under uppvärmningen i galopp och jag fick säga åt honom ett par gånger, men tillslut blev han ganska fin.
Efter skrittpausen jobbade jag lite med förvänd galopp och några galoppombyten. I början bytte han jättebra åt båda hållen, men då började jag slarva och plötsligt ville han inte alls byta från höger till vänster. Det handlar så himla mycket om mig i dom lägena, för jag vet att Roynis kan! Jag måste hitta tajmingen..

Vi avslutade med lite travarbete och några skänkelvikningar för att känna att jag verkligen hade honom med mig.
Överlag är jag ganska nöjd med passet. Han har ju trots allt inte gått ordentligt sedan förra tisdagen pga sadlarna och allt, så att han är lite jobbig idag gör inte så mycket.
Imorgon ska jag ut till stallet bajstidigt på morgonen och longera honom eftersom jag inte hinner rida. På fredag blir det dressyr och på lördag ska Clara rida!

Bjussar er på en bild på gulliga Laban under dagens promenad. Han får ju alltid stå i bakgrunden när Roynis fotas i stallet hehe ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0