Dagens ridpass 29/2 2012

Idag får min pärla en stor guldstjärna i kanten!
Vi hade det väldigt lugnt i stallet under dagen, så jag hann rida honom på eftermiddagen. Skrittade fram en sväng ute först i det underbara vädret och sen gick vi in i ridhuset (var faktiskt nere och kännde på dressyrbanan idag och isen är såpass tunn att det nog kommer gå att rida där om bara någon vecka!).
Förut kunde det ta 20 minuter innan jag fick honom att gå "av sig själv" - nu gör han det efter två varv.
I skritten fick han själv söka lite stöd innan jag började jobba honom ordentligt med skänkelvikningarna. Det som är mest fantastiskt av allt är att han faktiskt söker sig framåt nedåt i en rund och låg form redan från böjan nu. Jag har fått kämpa som ett djur för att han ska göra det, men det är väl inte så konstigt om det har gjort ont liksom?!
När vi värmt upp lite i trav och galopp så provade jag att rida lite i förvänd galopp. Det hade vi ju väldigt mycket problem med innan Silvana kom. Första gången protesterade han, men när jag talat om att det inte gjorde ont så gick han på som om inget hade hänt! Jag är verkligen impad! Vi gjorde några byten också som gick galant och därefter övergick vi till lite travarbete. Där provade vi på lite skolor som gick galant, tempoväxlingar som var bra och skänkelvikningar som var strålande!
Trots att jag bara red 30 minuter så var Roynis väldigt svettig efter att ha fått arbeta med all denna päls i denna värme.
Jag är väldigt nöjd med honom, han gjorde ett strålande jobb. Det är sådan skillnad så det är galet! Jag rider ju inte fullt ut ännu pga sadeln och att han vilade 1,5 vecka, men planerar att vara uppe i full träning nästa vecka.

Har inga bilder på pärlan från dagen, så jag bjussar på en bild på Helge istället. Såg förresten när Lussan red lite på Helge idag (hon rider honom nu när inte Emma kan rida), och oj vad fin han är! Han är ju bara 8 år men leker redan med de flesta svåra rörelser! Tänk att den fula ankungen snart är en svan! Eller ja, det kanske för fel uttryckt för han blir ju inte vackrare utseendemässigt, men han kommer definitivt bli en riktigt riktigt bra häst i framtiden!


GulleHelge!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0