Dagens ridpass 5/2 2012

Åh jag älskar att rida min häst dagen efter att Clara har ridit!

Jobbade ju hela dagen och jag måste erkänna att jag var överlycklig imorse när jag kom till stallet och insåg att vattnet inte hade frusit! En väldigt klok människa hade varit i stallet igår ;) Ännu gladare blev jag när det nästan var ljust när jag släppte ut sista morgonhästen i hagen! Kunde ju inte fått en bättre start på dagen.

Jag hann faktiskt ta en liten paus mitt på dagen och rida Royne. Eftersom han skulle gå ordentligt (och därmed riskerade att bli svettig) så tog jag mig tid där mitt på dagen.
Han brjade med att vara riktigt löjlig.. Ville inte gå nära läktaren och studsade iväg x antal gånger.. Inte ok! Även om han skyggade för "tränar-hörnet" större delen av passet så coolade han iaf ner sig och kunde stå vid läktaren medan jag tog av täckena.

Roynis känndes faktiskt helt okej redan från starten. Han tog skänkeln relativt bra och trampade på framåt. La mycket tid på uppvärmningen idag eftersom det var så himla kallt, och det lönade sig verkligen. Lät honom "slapp-trava" lite till en början för att sen öka på mer och mer. Eftersom han är lite sävlig av sig så brukar jag vilja ha fram honom ordentligt på en gång, men nu vet jag att det här sättet också uppenbarligen funkar.
Bäst idag var galoppen! Förra gången Clara hade ridit galopperade han också så bra haha!
Vi jobbade lite med förvända galoppen på olika linjer - jag får honom inte sådär lätt i handen och framme för skänkeln där. Men vi fick ändå till det realtivt bra några gånger.

I travarbetet tränade vi lite på skolorna. Jag tänkte på det Nina sa till mig senast - avsluta det arbetet när han gör det bra, annars tråkar du ut honom. Faktum är att han gjorde skolorna så otroligt bra idag att jag bara gjorde en öppna och en sluta åt varje håll och sen avslutade jag det arbetet!

Jag tycker han gick bra idag! Det känns lovande inför nästa söndag när vi gör säsongsdebut! Lite dålig tajming dock med tanke på att Emma har babylycka och inte bör befinna sig i stallet på ett tag ;) Men jag pratade med Annie idag så hon ska komma ut ohc hjälpa mig på onsdag! det blir nog kanoners, hon har ju sett när jag tränat R för Nina!

Nu måste jag hoppa i säng om jag ska kunna vakna imorgon bitti..
På återseende!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0