Dagens ridpass 6/2 2012

Red pärlan i ridhuset idag och han känndes fin till en början.
Jag hade bestämt mig för att fokusera på programdelar idag, men vi började med att värma upp som vanligt.
När jag började själva passet inledde vi med förvänd galopp och enkla byten. Det märks att vi inte har tränat så mycket på det sista tiden.. Galoppombyten är superfina, men de enkla bytena är mindre bra.. Jag tappar honom i övergången till skritt och då dyker han framåt. Då la jag bara fokus på att hålla honom lätt i handen och framme för skänkeln hela tiden. Därefter trimmade vi lite på förvända galoppen. Höger gick bra, men i vänster tappade jag galoppen och han bröt av hela tiden. Jag slutade tänka lite på hur det såg ut och red bara på framåt för att han skulle hålla galoppen och då gick det bra. Därefter kunde jag ta tillbaka och rida ordentligt igen.

Vi avslutade med travarbetet där fokus låg på skolorna och 10m volter. Till vänster är volterna inga problem, men till höger har jag vänsterbogen 4 km bort ungefär.. Men det blev bättre iaf.

Imorgon blir det kvällspasset i stallet. Måste nämligen rida efter Lussan-kursen som slutar vid 8.. Det är jobbigt att gå i skolan veckans alla dagar ;)


Kommentarer
Postat av: Maria Johansson

sv: Jag ger Arras 1/2 dl, men jag har hört vissa som ger upp mot 1 dl om hästen har svårt att hålla hullet :) /Maria

2012-02-07 @ 10:47:01
URL: http://dressyrsnack.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0