Film: Royal hoppar och studsar..

För att ni ska förstå vad jag menade med både inlägget om tävlingen och svarsinlägget så klippte jag ihop delarna ur filmen där han dummar sig.Tror ni egentligen att han bara gör så för att han är dum eller har han ont? Jag vet ju vad jag själv tror, men det är alltid roligt att höra vad ni tror!

Kommentarer
Postat av: emma

Hejsan! Är det bara i galopp han börjar trixa och ha sig? Svårt att säga något efter att bara sett en liten film, men det ser inte ut som att han är en "dum" häst. Det kanske är något som tar emot :/ Har ni tänkt att kolla upp det? Kram Emma

2012-02-14 @ 07:48:16
Postat av: Anonym

Hur kan man tycka att en häst som protesterar är ”dum”? Det enda giltiga skälet verkar vara att hästen har ont. Annars ska de dansa fram alla dagar i veckan. I mina ögon är en häst väldigt sällan ”dum”. Hästarna blir vad vi gör dem till och jag anser att vi ryttare får ta på oss hela ansvaret om en häst protesterar. Antingen gör vi ngt som hästen inte trivs med (klämmer med skänkeln, håller för hårt i tygeln, sitter snett etc etc) och hur kan vi förvänta oss att hästen ska lida men ändå jobba utan protester. Eller så kräver vi att hästen ska jobba hårdare än den orkar. Och hur många av oss skulle vilja bli piskade om vi inte springer tillräckligt fort i en mördande uppförsbacke. Eller så tycker hästen helt enkelt att det är skittråkigt att springa i krumelurer och då kanske det är dags att byta disciplin. Hästarna har faktiskt inte valt att bli ridna. Vad ger oss rätt att kräva och piska när de inte vill/kan/orkar. Vi ryttare kan välja att skritta ut när vi har ont i huvudet och inte känner oss träningssugna en dag. Den rätten har inte hästen!!

2012-02-14 @ 10:11:41
Postat av: Anonym

Jag håller med om att det är sällan hästar är "dumma". Dom kan inte tänka att "i dag ska jag inte genomföra galoppdelen i MsvC:n"... Sedan kan dom iofs göra saker för att slippa undan det som är jobbigt, men det får man ju försöka ta igenom hemma innan man ger sig ut och tävla (lätt för mig att skriva).Det kan ju bero på sadeln, ligger den fel och hästen är känslig i ryggen så kan det ju yttra sig så här.Bakknänan skulle jag också kolla upp noga.Sedan så har ju hästen en del bottennapp med tidigare ryttare också, vad har det berott på?

2012-02-14 @ 10:33:18
Postat av: Sandra

Jag har haft den här hästen i flera år och detta har aldrig inträffat på tävlingen innan, pga av dåliga procent på vissa tävlingar har aldrig haft med o göra att han gjort så här. Jag har filmer och protokoll från första till sista start så det kan jag lätt bevisa om nu ovanstående tror annat.!!!

2012-02-14 @ 21:26:34
Postat av: Cappelli

Jag har avvaktat med att lägga mig i och är fortfarande inte säker på om jag borde.men då du verkligen frågar om åsikter så får du min.jag är helt övertygad om att R beter sig på detta vis för han inte jobbar på tygeln. Han måste fram med näsan och upp med ryggen och komma loss i nacken.

Det går säkert att behandla vissa kroppdelar både veterinärt och med massage eller dylikt... Men då behandlar du inte orsak utan endast symptom!

2012-02-15 @ 06:58:44
Postat av: Anonym

Jag håller med ovanstående talare. En häst är ju inte dum bara för att den tycker att det är kul att vara dum. Det finns ju alltid en orsak. Och i all välmening och inte alls för att kritisera: jag tror som Cappelli; han måste bli längre och lägre och börja bruka sin kropp. Han blir nu så hög och kort så han kommer ju liksom inte framåt. Sedan är det väl alltid klokt att undersöka veterinärt så att man kan utesluta sådan problematik. Lycka till!

2012-02-15 @ 08:35:26
Postat av: Anna

Jag ser en häst som inte alls går fram! Han bjuder ju inte framåt alls! Han ser lite låst ut i kroppen och det ser man inte om det beror på den dåliga bjudningen eller om han inte går fram för att han är låst i kroppen! Gasknappen saknas iallafall! Lycka Till!

2012-02-15 @ 11:38:39
Postat av: Anonym

Sandra, det var ingen kritik mot dig. Men eftersom Karro nu funderar över varför hästen beter sig som han gör kanske fundera över hur han betett sig tidigare på tävling.Jag kommenterade träningsfilmen och tycker att hästen inte har någon motor bak, ser ihopdragen och spänd ut (dvs inte jobbar korrekt genom kroppen). Jag hade gärna velat höra tränarens kommentarer, för tycker man att en häst ska gå så där?

2012-02-15 @ 12:16:00
Postat av: Johanna

Har haft samma problem med en motvillig häst både på träning och tävling. Inte varje pass men det hände då och då och hästen var seg ville inte riktigt fram. Jag visste att ngt var fel och tränaren med så vi åkta till vet. för att se vad felet var. Gör böjprov, longering och rid på volt. Hos veterinären hade jag ingen seg ponny mer hon bockade, sprang snabbt och var glad och efter alla undersökningar kunde vet se att hennes rygg inte var lika spänd som innan och ingen hälta syntes.jag hade ridit för mkt dressyr på min liviga häst som hade tröttnat så vi skulle ut i skogen, busrida och variera mer. Jag ändrade min träning helt och idag är vi ute i rejsar, om underlaget tillåter och varier mer ex lätt sits ökad galopp osv. Hästen måste få vara häst ibland. Efter detta har jag fått en finare häst med mer framåtbjudning som vill jobba betydligt mer. Sen är det ett sto så vissa dagar kommer humöret fram haha:)Jag läser din blogg men inte dagligen och vet inte riktigt hur ditt träningsupplägg ser ut men jag ville bara dela med mig av mina efrarenheter :)Lycka till!

2012-02-15 @ 13:36:33
Postat av: Johanna

Läse ditt inlägg under sen om att han hade ont:( Ja man känner sin egen häst bäst.

Så veterinären nästa?

2012-02-15 @ 13:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0