Att rida för olika tränare

Sedan ett år tillbaka står jag ju hos Emma och tränar för henne ungefär två gånger i veckan. Jag trivs mycket bra med att stå uppstallad hos min tränare, det gör att vi kan ha en god kontakt, hon kan se oss träna själva och flika in med små tips, fråga dageligen hur träningen har gått osv. Jag hade det ju precis likadant när jag stod på Vällingby och tränade för Annie. Annie finns ju fortfarande med på ett hörn, men mer som ett bollplank än tränare. Det är henne jag ofta bollar idéer och frågor med och hon kommer alltid med bra svar. Jag tycker det är synd att jag inte kan träna för henne längre och saknar det verkligen, men man kan tyvärr inte få allt.

Emma och Annie var väldigt lika i sin stil och sin utlärning. Under första sommaren hos Emma hade jag ju med mig Dandy och tränade lite, och när jag sen kom hem till Vällingby och Annie blev omställningen inte stor alls. Jag trivdes väldigt bra med den kombon och Annie fortsatte hjälpa mig med Dandy även när jag flyttade till Hogsta "på heltid".
Idag tränar jag alltså bara för Emma och har egentligen inte sett någon anledning till att hitta ytterligare en tränare. Jag får ut det jag vill och tränar så mycket vi behöver i dagsläget.

För ca två veckor sedan tränade jag ju för Nina Bengtsson. Anledningen till det är att det är hon som är Roynes gamla tränare. Jag gjorde det "lite på kul", eftersom hon känner honom väl och kan komma med andra tips och idéer.
Annie och Emma var ju som sagt väldigt lika, men Nina och Emma var väldigt olika. De strävade ju efter samma resultat, men ville komma dit på olika sätt. Nina sa redan innan jag började att de två var väldigt olika - Emma ville ha fart och Nina ville ha lugn, och det stämmde väldigt bra! Hon var väldigt noggrann med att poängtera att inget sätt var rätt eller fel och jag fick helt enkelt ta med mig det jag tyckte hjälpte mig.
Jag fick väldigt bra hjälp även av Nina, och det känns på ett sätt skönt att ha en "reservplan" om man t.ex. kommer ut på en tävling, hästen är jättespänd och det vanliga sättet inte fungerar. Då har man alltid ett extra ridsätt att använda sig av innan man ger upp. Även om Royne strulade lite under själva träningen, så gick han som en klocka på träningarna för Emma efter det! Alltså kunde jag ta med mig det Nina hade sagt, slå ihop det med Emmas instruktioner och jag fick en helt annan häst!

Att träna för olika tränare kan vara svårt. Har man ännu inte lärt sig att plocka ut vissa delar av instruktionerna kan det bli väldigt jobbigt. Ingen tränare är den andra lik, och de allra flesta arbetar efter egna erfarenheter. Jag är väldigt nöjd med kombinationen Emma-Nina. Emma kommer ju fortsätta vara min "hemmatränare" - vilket jag anser är den allra viktigaste tränaren, men jag kommer även träna för Nina i den mån det går både tidsmässigt och planeringsmässigt!

Hur gör ni?
Rider ni endast för en tränare eller använder ni er av flera?


arkivbild
Nina instruerar mig och Royne.


Kommentarer
Postat av: cappelli

Älskar att träna för Nina hon är toppen.

Jag tycker att det är viktigt att ha olika tränare för att få olika infallsvinklar. Jag tränar till vardags för min hemma tränare. och sedan några ggr per år så tränar jag för min tränares tränare.



Jag tänkte en grej ang. din sadel... Är den inprovad med eller utan fårskinn? Jag har ju sett på bilder att du har ett stort fårskinn... sadeln ser ut att vara trång och ligga långt fram.

Men den kanske är inpassad med den padden?



Men det är ju toppen att du kan få köpa Sandras sadel :)

2012-01-18 @ 14:58:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0