Dagens ridpass 10/1 2012

Red Roynisen imorse eftersom jag trodde det var kurs i ridhuset idag.
Han var riktigt pigg och framåt redan från början! Vet inte om den här piggheten kommer av kylan elelr om han bara är allmänt på hugget, men jag klagar inte.
Som vanligt startade vi med skänkelvikningarna. Har faktiskt inte hittat någon annan övning som fungerar så bra för att få loss honom i traven. I galoppen är ju förvänd galopp med ställning åt det andra hållet väldigt givande.
Fortsatte sedan med lite skolor i traven som gick bra.
Efter skrittpausen blev det galopparbete med förvänd galopp och några byten. Det blir väldigt tydligt när jag har en bra galopp och när jag har en dålig galopp - när jag har en dålig galopp blir bytena så studsiga. När jag rider lektion har jag ju Emma som säger om galoppen är tillräckigt bra, men annars måste jag ju känna av det själv och lära mig hitta rätt läge även där. Traven är lite lättare at hitta rätt i, men galoppen är på rätt väg iaf!

Imorgon börjar skolan igen.. Min allra sista termin och det känns så jävla bra! Det verkar också som att jag kommer vara ledig på tisdagar i fortsättningen, så det blir grymt.
Roynisen ska få jobba på hela den här veckan eftersom han ska checkas av veterinären till helgen. Inte för att han på något sätt känns ofräsch, men jag vill göra en check nu innan tävlingssäsongen drar igång för att vara på den säkra sidan. Han har ju trots allt bytt både ryttare, miljö och underlag, så risken att det ligger något litet gömt någonstans är ganska stor!
Vi får se vad som behöver göras helt enkelt.

image description


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0