Dagens ridpass 11/1 2012

Ridhuset stod på schemat idag.
Han var riktigt pigg och framåt idag också, och då blir det så mycket lättare att värma upp honom. Han bråkade någon gång i en skänkelvikning, men det var ganska lättåtgärdat. Dock hade jag inte riktigt samma bjudning i skänkelvikningarna som jag haft senaste dagarna, men han behöll ändå både takt och tempo. Det jag vill kunna göra är att ändra tempot även i rörelserna.

Passet idag bestod till stor del av galopp. Tempoväxlingar, enkla byten och förvänd galopp. Tycker han jobbade på riktigt bra, även om jag har lite svårare att få till allt själv jämfört med när jag rider lektion. Stundtals hittade vi en galopp som var riktigt bra, men ibland föll vi tillbaka i en mindre bra galopp. Där måste jag verkligen träna mig på att känna det på en gång och åtgärda det, inte vänta ett helt varv!

Imorgon ska han få springa i ridhuset igen och på fredag är det lektion för Emma!
Om inte veterinären behöver göra något med honom på lördag så ska vi åka på programträning på måndag också! Nu är vi pågång! :)


Kommentarer
Postat av: Maria Johansson

sv: Vad skönt att starta så tidigt ändå... Jag trodde att det fanns massor av tävlingar runt Stockholm! Trodde bara det var här och i norra Sverige som man fick åka långa sträckor :P /Maria

2012-01-11 @ 20:26:11
URL: http://dressyrsnack.se/
Postat av: Tova -

Vilken fin blogg du har! :D

2012-01-11 @ 20:29:17
URL: http://ponnysmurfarnas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0