Dagens ridpass 12/1 2012

Åkte ju som sagt ut till stallet imorse för att rida. När vi kom in i ridhuset var det en häst som tömkördes. Är det någonting Royne tycker är konstigt så är det just när piloten springer bakom hästen?! Han gör ju inget dumt, förutom att han har väldigt svårt att koncentrera sig på sin egna pilot..

Galoppen brukar ju vara den gångart där det är lättast att få honom att släppa efter, men idag var faktiskt traven lättare. Vi tränade faktiskt även en del på hörnpasseringarna, och använde oss av dem för att han skulle komma loss. Galopp eller trav på spåret och precis innan hörnet en övergång till skritt - skritta genom hörnet och här har du chansen att ta loss hästen på böjt spår (Får du inte igenom det så lägg en volt i hörnet) - fram i trav eller galopp direkt efter hörnet och sedan samma sak i nästa hörn. Genom tat skritta genom hörnet får man verkligen chans att hinna trycka ut hästen i hörnet.
Den här övningen gjorde vi mycket med Frida då hon, precis som Royne, gärna tryckte sig mot skänkeln i hörnen.

Över lag är jag ganska nöjd med passet. Jag får ha i åtanke att han inte hade varit ute i hagen innan (det är alltid lite svårare när han inte hunnit vara ute innan). Det roliga idag var ju dock att vi fick till traven bättre än galoppen, och det brukar ju vara tvärt om!

Imorgon ska R gå lektion för Emma! Hoppas han sköter sig och har lite energi kvar :)


Kommentarer
Postat av: Jenny

Vilket mysigt stall ni ser ut att stå i!♥

2012-01-13 @ 21:17:33
URL: http://jedressage.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0