Dagens ridpass 2/1 2012

Roynisen gick ju lektion för Emma idag och han började inte på topp direkt. Stelt och stumt, för ovanlighetens skull lixom ;)
Vi började med att rida skänkelvikningar i trav, där skänkelvikningen skulle vara tvär och han skulle inte tappa varken takt eller tempo. Det gick faktiskt över förväntan, när vi tränade senast (två månader sen bortsett från en gång i december) kunde vi inte ens göra en skänkelvikning undan höger skänkel på en lång diagonal tan att han protesterade och fattade galopp istället. Sen kom ju kiropraktorn ut och kännde och klämde, och efter det har vi faktiskt kunnat göra ordentliga skänkelvikningar.
Han dummade sig någon gång, men antagligen så tar det väl emot någonstans när han arbetar på det sättet.

Jobbade lite med galoppen sen där vi började med att rida på fyra serpentinbågar med förvänd galopp. Då blir ju sista bågen i förvänd, så då fortsatte jag hela långsidan i förvänd och ökade galoppen. Lättaste sättet att få honom att släppa efter och hitta bogarna är ju just genom att rida förvänd galopp på fyrkanten men ställa inåt. Då måste ju både han och jag tänka lite och då blir det bra.

Mot slutet ville vi ha honom ännu lite kvickare i benen, framförallt i skritten. Red då på en volt och flyttade ut rumpan på honom och gick samtidigt på lite med spöt. Då blev han lite tjurig en gång, men jag var snabb med att tillrättavisa honom och så var den saken slutdiskuterad ;)
Tillsist skulle jag bara trava och rida med skänkeln, alltså inte använda händerna. Är det något jag är bra på så är det just att rida med händerna.. hehe..!

På slutet travade han riktigt bra och känndes riktigt mjuk och fin! Det känns lovande inför kommande säsong nu.

På fredag ska vi dessutom åka till vällingby och träna för Nina! Hon har ju tränat honom innan vi köpte honom och känner honom väl! Jag trivs ju väldigt bra med att träna för Emma, men det är alltid bra med en second opinion så att säga. Om två veckor ska vi även tillbaka till Vällingby för att rida programträning för Roggan.


Schabrak: Horze
Lindor: Sjöhagen
Paddar: Mias
Ländtäcke: Charlies


Inte alltid Guds vackraste barn så att säga.. ;)

Kommentarer
Postat av: Fredrika Källström

Vad har han för träns? :D Det var jättesnyggt!

2012-01-04 @ 13:20:05
URL: http://tavlingsduon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0