Den ständiga diskussionen..

Senaste dagarna har det diskuterats vilt huruvida ridsport är en sport eller ej. I varenda tidning har man kunnat läsa om att RGB inte var värd Jerringpriset, "det är hästen som gör jobbet" osv.
Påvägen till skolan imorse läste jag en insändare i Metro där skribenten för det första påpekar att det måste ha varit något fel på telefonväxeln - "Hur skulle en hästpojke annars kunnat få närmre 50% av rösterna?". Dessutom skrev hon att det enda han åstadkommit är att lära en häst att hoppa över hinder.

Under dagens andra lektion, Naturkunskap, berättar läraren att elever som idrottar på fridtiden har lättare för att koncentrera sig i skolan. Jag anser inte att jag har lättare att koncentrera mig, snarare tvärt om, så jag säger emot honom. Han frågar då vilken idrott jag sysslar med, varpå jag svarar att jag rider varje dag. Läraren svarar då "men ridningen är ju inte riktigt en sport, det är ju bara hästen som springer..". Behöver jag ens säga att jag blev arg?! Tack och lov har nästan hälften av mina klasskamrater ridit en gång i tiden, och allihopa stod på min sida.

Jag blir så besviken på folk som tror att det är så fruktansvärt enkelt! Samtidigt som jag blir så arg på de ryttare som kontrar med "vad är det för sport att springa runt och sparka på en boll?". Hur tror vi någonsin att vi ryttare ska kunna få någon respekt när vi är lika omogna tillbaka?

RGBs jerringpris har gett ridsporten enorm mediauppmärkelse, vilket sporten faktiskt behövde. Men vi måste lära oss att vara lite mer ödmjuka mot varandra och acceptera varandras intressen!


vs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0