Det icke fungerande systemet..

Den här terminen är jag, so far, anmäld till fyra tävlingar (egentligen fem men jag avanmälde en). Av dessa fyra tävlingar har jag kommit med på EN! En enda tävling av fyra-fem möjliga, hur går det ihop?!

När anmälan öppnade till Täby 19/2 stod jag i stallet. Internetet där är inte så fantastiskt snabbt, så det tog mig två minuter att anmäla och jag blev typ reserv nummer 16. Den klassen var full på 55 sekuder..
I tisdags öppnade anmälan till Strömsholm 5/3. När anmälan öppnade stod jag och provade ut mina nya skidor på Intersport, då är det inte riktigt läge att dra fram telefonen och försöka hetsanmäla. Så 7 minuter efter öppningen var jag anmäld och reserv nummer 24 med 15 startande i klassen..
I lördags öppnade anmälan till Heby och Nyköping 11/3. När klockan var 18.00 var jag inte hemma (skulle alltså anmäla med telefonen) och stod i telefon och hade inte en tanke på att anmälningarna öppnade. Så 18.15 var jag anmäld och återigen reserv, den här gången som nummer 11 i Heby och 24 i Nyköping (avanmälde den eftersom det känndes stört omöjligt att komma med).
Till Linköping kom jag ju med iaf, men hur roligt är det om man ska behöva sitt och åka hela vägen dit varje gång man vill tävla?! Jag är ju van att åka långt, men jag vill inte göra det varje gång.

Någoting har ju verkligen gått snett i det här systemet. Egentligen tror jag inte att problemet ligger i att det är för få tävlingar i Stockholm, utan att det är för få tävlingar i våra närliggande distrikt - uppland, södermanland och västmanland. I dessa tre distrikt anordnas extremt få tävlingar, så de ekipagen söker sig till Stockholmsområdet istället. I dagsläget handlar det mer om att öht komma med på en MSVC-tävling än vad resultatet blir. Hur det ser ut i MsvB och uppåt har jag ingen riktig koll på då det inte berör mig.

Det blir väl kanske lugnare när en del ekipage har fått sina kval, men då går väl hetsen över till MsvB? Sedan är det ju ett ganska stort steg till MsvA, så det känns som att många stannar i MsvB lite längre. Rätta mig om jag har fel!

Jag tycker det här är helt galet, och jag var måttligt irriterad igår kväll när jag hade missat anmälningen till Heby. Som om inte det vore nog så har det blivit snuskigt dyrt att tävla.. Att betala 260 spänn för en klass är helt sinnessjukt mycket! Jag minns de första åren jag tävlade, då kostade en start högst 150 kr..!


Kommentarer
Postat av: warnmark -officiell bloggare Göteborg Horse Show 2012

Sv; Åh ja de ridbyxorna är verkligen fina. Men lite dyra kanske :/

2012-01-29 @ 20:40:50
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Anonym

Visst är det sjukt, men det enda förbundet tycker är ju att det måste anordnas fler tävlingar...

2012-01-29 @ 21:33:44
Postat av: Cappelli

Samma problem i Msv b och Msv a

2012-01-29 @ 22:51:10
Postat av: Erica

Det verkar nästan som att det är samma problem oavsett nivå, helt sjukt är det!

2012-01-29 @ 23:00:31
URL: http://ericaww.blogg.se/
Postat av: Cappelli

Problemet i Msv b o Msv a är att det är jätte få tävlingar

2012-01-29 @ 23:07:21
Postat av: Anonym

Nu kan du (och alla andra som tävlar för Sthlmsklubbar) mejla era åsikter, mejladressen finns på förstasidan. De vill dessutom ha konkreta förbättringsförslag.

2012-01-30 @ 18:04:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0