Underbara häst!

Idag var min fina häst värd en miljon!
Red lektion för Emma och han känndes helt okej redan från början, framförallt så kunde jag ställa till vänster efter cirkus 10 minuters ridning. I vanliga fall kan det ta en halvtimme! Jag hade förvisso kandaret på idag och då brukar det vara lite lättare, men inte såhär lätt.
Vi började med lite skänkelvikningar i trav, men det var väldigt många i ridhuset och då blir det ju svårt att rida bra vägar. Första flyttningarna var han lite seg för skänkeln, men sen kom han igång och flyttade sig riktigt bra. Då gick vi över till skolorna, och även dem gick riktigt bra! Han tappade tempot i högerslutorna, men han flyttade sig rätt och behöll takten.

Därefter gick vi över till galopparbetet. Jag behövde inte rida 10 varv i fullt fräs för att få igång galoppen, den kom av sig själv. Så vi började med att rida på serpentinbågar. Först med bibehållen galopp, sen med enkla byten ch avslutningsvis med riktiga byten. I bytena måste jag träna på min timing, för såfort jag timar rätt så blir bytena bra. Men det är ju verkligen bara att träna på! Jag har ju aldrig tränat byten innan jag fick Royne, så det är ju iprincip helt nytt för mig.

Vi avslutade passet med att sätta på ett par klapperboots för att se om vi kunde påverka travökningarna lite mer. Han har ju en väldigt bra arbetstrav, men när det är dags att länga steglängden lite så får vi inte riktigt till det. Jag trodde dock att han skulle bli rädd för sig själv med klapperbootsen, men icke! Han travade på riktigt bra!
Även om längningarna inte blev prickfria, så blev de bättre än vad de brukar vara. Sen provade vi att gå upp i passage med bootsen på, och även det funkade kanoners. Det är ju inte direkt en 10-mässig passage, men han gör så gott han kan!

Jag är väldigt nöjd med dagens träning! Han var verkligen så himla mjuk, fin och arbetsvillig, och framförallt så känndes han så himla glad! Det känndes så lätt att rida, och det är den känslan jag hela tiden strävar efter. Jag brukar få kämpa så mycket för att få ett resultat, men idag gick han verkligen av sig själv, svarade framåt och var mjuk i hela kroppen! Silvana verkar ha gjort en mirakelbehandling med min pärla! Emma kommenterade också att hon aldrig sett honom så här fin som han var idag!

Imorgon ska vi åka till Vällingby och träna för Nina igen! Min mamma är dock inte hemma så världens underbaraste Annelie kör min fina häst! Ska bli roligt att visa upp R igen för Nina eftersom det har hänt ganska mycket sedan sist, om han nu tänker vara lika fin imorgon som han var idag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0