Royal 8-9/7

Igår var jag ut till Lejondal igen och red lektion för Nina på Royboy efter två dagars vila för hans del. Han var lite tungriden i början, stel i sidorna och hade inte riktigt hittat sin egna bjudning. Men som sagt, han hade vilat två dagar och jag vet ju att det är såhär han beter sig då. Dessutom var det lite tungt på ridbanan.
However, vi jobbade mycket med traven men även lite galopparbete. På slutet testade vi att trampa honom lite, inte för samling, styrka etc, utan för att gå honom lite alert och för att provocera lite. Just nu testar vi ju honom en hel del, för att se vartifrån problemen i ridningen kommer från början så att säga.

Idag åkte jag som sagt ut efter jobbet och red lektion igen för Nina. Vi hade bestämt att kandaret skulle åka på, även det för att provocera och testa fram honom lite. Vi måste ju veta hur långt vi kan pusha och pressa honom innan vi går över hans gräns.
Han inledde inte jättestarkt, men efter en stund känndes han riktigt riktigt bra! Vi värmde upp i galopp och sen övergick vi till travarbete. I traven fick vi till en relativt bra trav redan från början, och galoppen känndes även den riktigt bra.
Vi testade på några byten i galoppen, och faktum var att jag kunde göra tre byten i vart tredje, utan att ens fundera så mycket över det?! Jag som inte ens har kunnat göra ETT byte tidigare.. men antingen så är det att han ite har ont längre, eller så har den här lilla pausen vi hade från varandra varit riktigt givande för oss båda!
Trampade honom även lite på slutet idag och efter det travade han super!
Dock känndes han lite trött i bakbenen idag, men han kämpade på ordentligt ändå!

Imorgon ska jag som sagt ut och rida tidigt på morgonen, så att jag hinner till jobbet till senast 10. Sen ska pärlan få vila onsdag-söndag och så kör vi på igen på måndag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0