Veterinärbesöket

Vi var som sagt tillbaka med Roynis på Mälarkliniken idag, och även Kennie fick ju följa med. Hon hade skött sig jättebra och gjorde stor succe inne på hästkliniken.
Iaf, vi började med att bara springa fram och tillbaka och sen gick vi in och longerade. Han visade tydlig hälta på vä fram fortfarande, men även på hö bak. Vi böjde ven vä fram och bedövade sedan.
Vid nästa longering var hältan på vä fram borta och även den på höger bak, av att vi hade släckt vä fram.

Vi beslutade iaf för att röntga båda framhovarna, så skorna rök och så fick vi vänta en kort stund på röntgen. Roynis skötte sig jättebra inne på röntgen. Efter de första bilderna trodde de att det fanns en cysta i hovleden eller strålbenet (minns inte riktigt). Paniken som uppstår.. En cysta går nämligen inte att göra något åt..!
Det visade sig iaf efter ett par bilder till att det inte var en cysta. Puh!
Han kunde tillslut hitta förändringar runt hovbenet och artros i hovleden. Artrosen innebär att han måste röra på sig så mycket som möjligt, han får alltså inte ställas av.
Planen nu är att han ska behandlas i hovleden och därmed ledas en vecka, men sedan ska jag börja rida på honom. Det kommer vara tufft och man kommer känna sig väldigt elak eftersom han troligen fortfarande kommer vara halt. Men tanken bakom det hela är att vi ska "rida oss förbi" problemen. Blir det sämre så får vi göra på något annat sätt. Det känns ändå skönt att Chris har både en plan A, B och C för att få det här att funka.

Nu ser det alltså ut som så att jag ska leda honom en vecka, och därefter trav och lättridning, ganska kravlöst, i en vecka och sedan ska han troligtvis få åka till Nina på igångsättning ett tag.
Han är kvar på Mälarkliniken över natten, eftersom de vill sko om honom där imorgon bitti och vi har ingen möjlighet att åka dit. Det gjorde lite ont i magen att lämna kvar honom där, men det är bättre att få det gjort på en gång!
Så vi åker och hämar honom igen imorgon eftermiddag efter jobbet. Kommer kännas jättetomt att jobba en hel dag utan att Roynis är där!!

Min pärla fick en "sova-över-på-kliniken"-lapp idag :(((
Min fina häst innan vi lämnade honom <3


Kommentarer
Postat av: Anonym

Inte för att jag egentligen har med detta att göra, men har förändringarna kommit nu? Röntgade ni hovarna när ni köpte honom?Hoppas att han mår bättre snart och att behandlingen verkar som den ska!

2012-06-18 @ 21:21:26
Postat av: Jenny

Åh, jag håller alla tummar jag kan för att det ska lösa sig för er!! Kämpa på!

2012-06-19 @ 20:54:11
URL: http://lilatiger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0