Dagens ridpass 12/3 2012

Kom precis hem efter en trevlig kvällspromenad med Frida. Vi brukar ju alltid gå kvällspromenader på måndagar, men sista månade har vi inte varit så diciplinerade på den fronten.. Nu är vi back on track igen!

Dagens lektion för Emma blev ett väldigt lyckat pass!
Emma hjälpte mig redan från början med skritten och var på mig att han måste vara mycket mer framåt och alert för skänkeln på direkten, även i skritt. Under värmningen i galopp låg fokus på att han skulle vara rak. Jag fick rida upp på medellinjen och tempoväxla där för att hela tiden se att han var rak i kroppen. När jag rider i arbetsgalopp (eller åt det mer samlade hållet) så kan jag hålla honom rak, men så fort jag trycker på framåt så tappar jag yttersidan och han blir böjd som en banan. Det har dock blivit mycket bättre, men än är det inte helt bra. Vi värmde även lite i trav med skänkelvikningar.

När han fått pausa en stund drog vi igång med travarbetet, där vi jobbade med skolorna. Öppnorna var superfina, medan slutorna på diagonalen var lite svårare. Jag missar lite i pareringen mellan fram- och bakdel, vilket gör att bakdelen kommer före ibland. Då fattar han hellre galopp än fortsätter i slutan. Så jag fick fokusera på att hela tiden se till att framdelen ledde bakdelen. Tillslut så blev det ganska bra och då provade vi några travlängningar. Det är inte hans paradgren om man säger så, och jag hjälper honom inte särskilt mycket genom att missa halvhalterna och hålla honom högerställd.. Men efter två-tre diagonaler kunde jag iaf hålla honom rak, så det är ju ett fall framåt åtminstone ;)

Vi avslutade med lite galopparbete och förvänd galopp. Det har ju varit lite svårt sista tiden då jag inte riktigt har fått honom självbärig och i balans. Men idag hade jag en bra galopp från början och fick till den förvända bra också!

Jag har lärt känna honom så väl nu att jag vågar gå på honom när han blir dum, jag vet hur han reagerar om jag gör det. Det gör ju hela träningen lättare eftersom han blir väldigt snäll och lättarbetat om jag har sagt till honom på skarpen en gång om han dummar sig!
Är som sagt väldigt nöjd med det här passet, vi är på gång nu! Synd bara att tävlingen i helgen blev inställd och nästa tävling är först 31 mars. Kruxet är dock att Royne ska på återbesök hos Silvana 29 mars.. Så jag håller alla tummar för att han är fräsch och fin!

Imorgon blir det också träning för Roynisen, jag ska nämligen träna för Lussan! Fick erbjudandet att ta Karins tid men tackade först nej då jag har mycket plugg, men insåg sen att det är dumt att inte ta chansen! Tror inte att det kommer vara jättestor skillnad från Emmas träning, eftersom Emma tränat för Lussan i många år. Men det ska iaf bli väldigt roligt, alltid kul med nya infallsvinklar och problemlösningar!


RoyBoy under avskrittning efter dagens träning!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0