Dagens ridpass 16/3 2012

Inledde denna helg på bästa möjliga sätt - ett kanon träningspass för Emma på min fina fina häst!

Ledde fram honom utomhus för att få lite extra energi, dock var det väldigt lerigt så det blev inte så mysigt..
När vi började arbeta i skritten i ridhuset var han väldigt bra framme för skänkeln, kunde flytta honom vart jag ville och han bjöd på framåt. Under värmningen i galopp känndes han riktigt fin och jag kunde ställa åt båda hållen redan från början!

Vi började själva lektionen med travarbetet. Skänkelvikningar och öppnor och allt gick galant. Han började dumma sig en gång precis när en häst gick ut ur ridhuset och vi var precis vid dörren, men jag har lärt mig att hantera den situationen snabbt och vet hur mycket jag måste gå på honom, vilket gör att det aldrig riktigt hinner uppstå några riktiga problem.

I galopparbetet började vi med att bara få igång galoppen, vilket gick ovanligt fort. Därefter gick vi över i förvänd galopp, dels för att träna på just den förvända men också för att genom den få honom helt rak i kroppen. När han var rak fortsatte vi med galopp på serpentiner, först med enkla byten över medellinjen och sen riktiga byten. Galoppombyten blev lite halvdana - åt ena hållet har jag timingen, men inte åt det andra.. Jag måste lära mig att räkna sprången bättre, men med min lilla ärthjärna så hinner man tappa täkningen på fyra galoppsprång.. ;)
På rakt spår blev det lättare, för där gjorde det ingenting om jag missade "rätt" språng - det var bara göra om och byta i nästa "rätt".

Vi avslutade med lite trav och då hade han så mycket egen bjudning att han nästan känndes het! Det är något som inte hör till vanligheterna! Känns som att vi verkligen är pågång nu! Nästa vecka blir det kandar och programträning. Skönt är ju att det är lättare att rida på kandaret, men därför känns det extra bra att vi nu faktiskt kan få till nästan samma känsla på vanligt träns!

Är jättenöjd med honom idag, det mesta som vi har traglat i ett halvår känns så himla enkelt nu! Jag är så sjukt taggad på att rida imorgon. Han ska få springa i ridhuset då också. Ska spara uteritterna till de dagar då jag kan rida på morgonen eftersom han brukar vara lite morgontrött då ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0