Dagens ridpass 8/3 2012

Vi började dagens pass med en promenad utomhus i det fina vädret. Skrittade även fram en stund inomhus innan jag började jobba honom i skritten. Han var lite nonchig för skänkeln redan i skritten, men det fick vi bukt på genom massa skänkelvikningar. Royne är ju en sån häst där skänkelvikningar kan lösa väldigt många olika problem.

Värmde sedan upp honom i galopp och han galopperade på ganska bra. Inte så bra som när jag tränar för Emma, men helt okej ;)
Han tog inte väsnterskänkeln ordentligt, utan gick och tryckte sig innåt i vänster varv. Då gjorde jag en övning som vi ofta gjorde med Frida, nämligen galopp på långsidan - avsaktning till skritt innan hörnet - skritta genom hörnet och tryck ut hästen långt ut i hörnet - galopp efter hörnet, och sen fortsätter man så tills dess att man kan rida genom alla hörnen med bibehållen galopp. Denna övning funkade ganska bra för Rs del, jag fick honom att ta vänsterskänkeln.

Jag jobbade med lite skolor i traven - öppnorna sitter som en smäck medan slutorna är lite svårare. Men jag har lite tid på mig nu att träna inför tävlingen nästa helg, så vi ska nog komma tillbaka dit vi avslutade innan träningsuppehållet! :)

Vi skrittade av utomhus sen. Känns ganska okej att det fortfarande är ljust vid strax innan 18!
Imorgon ska Roynisen som sagt gå lektion för Emma, så det blir ruuligt! Det blir nog kandaret som åker på, dags att börja träna med det igen!


Sadel: Prestige D1 Zero
Schabrak: Vitt Sharpman (horse guard)
Sadelpadd: Prestige
Ländtäcke: Brunt Charlies
Träns: Cheval
Pannband: OS
Lindor: Blåa Glen Gordon


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0