Dagens ridpass 9/3 2012

Idag åkte kandaret på eftersom planen var att vi skulle ha tävlat nästa helg. Royne var riktigt pigg när vi skrittade fram, vilket han överlag har varit sista tiden trots att han inte får så mycket havre.
Jag jobbade honom lite i skritten först och sen gick vi över till att värma i galopp.

Vi inledde även lektionen med galopparbetet. Royne tog inte skänkeln framåt för fem öre, och så fort jag sa åt honom på skarpen så gjorde han små luftsprång och benen var överallt och ingenstans, bytte galopp och var allämänt studsig och skitjobbig. Men vi gav oss fan på att ta oss över den där tröskeln, och vi kämpade på i både trav och galopp.
När vi inte fick honom att ge sig i galoppen så testade vi i trav istället, och där blev det bättre. Skänkelvikningar är verkligen guds gåva till hästfolket! Vi var väldigt noggranna med att ge honom korta pauser emellanåt för att han inte skulle bli dum för att han var trött.

Tillslut så sög han på riktigt bra framåt även i galoppen, då fick han massa beröm. Båda varven funkade utan minsta lilla protest! Vi pausade igen då, bara för att känna att han kunnde lägga i högsta växeln direkt även efter en skrittpaus. Men han är ju sån, när han väl lagt i den där växeln - då finns den där! Så det gick bra det med.

Därefter travade jag bara av och sen skrittade vi av utomhus.
Jag är trots allt nöjd med Royne idag, vi tog oss igenom det svåra och jobbiga och fick faktiskt till det ganska bra. Han är ju Mr Latmask ibland, och idag tror jag det var i kombination med att han inte riktigt har orken just nu. Men han får inte lära sig att han kan komma undan arbetet genom att göra sådär.

Imorgon ska han få jogga lite, men på kandaret. Han blir ganska jobbig att rida på kandaret när han inte har gått med det på länge (1 månad nu), så jag ska rida med det så mycket som möjligt (utan att för den delen låta bli att träna på träns, viktigt att han är loss på det också) för att slippa ha honom jobbig pga det.
Jag jobbar även imorgon, så det passar bra att han bara ska jogga lite.
På söndag däremot ska vi antagligen rida ut med Maria och Raggan! Förutsatt att underlaget tillåter förståss.


Dagens
Sadel:
Prestige D1 Zero
Schabrak: Cream med vinröd kant, Showmaster
Padd: Prestige
Ländtäcke: Brunt Charlies
Sadelgjord: Bates
Kandar: Clardige House
Lindor: Mias
Paddar: Mias


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0