Dagens ridpass 14/5 2012

Royne fick ju gå lektion för Emma idag, och det var minst sagt välbehövligt.
Det gick verkligen riktigt dåligt! Han var ganska snäll och bjöd på bra framåt, men jag fick liksom inte loss och med honom, jag kunde knapt sväng in på volten..

Vi värmde upp i galopp som vanligt, och då fick jag prova att ställa mig upp lite och bara låta honom rulla på i ett fräsch tempo. Jag kännde redan på en gång att jag hade en bra bjudning, men att han var fruktansvärt stark och stel i sidorna.
När vi hade värmt upp i galopp och övergick till travarbetet så kunde jag inte svänga, jag hade vänsterbogen ungefär 4 km bort.. För att få tag om den så fick jag rida i höger varv innanför spåret och rida i höger öppna, för att sedan ställa om till vänster sluta - höger öppna- vänster sluta. Samma sak i andra varvet, och efter det var väl bogen bara en km bort ;)

I galoppen red vi mycket förvänd galopp och då fick jag faktiskt en väldigt bra galopp, men känslan i handen var fortfarande k a t a s t r o f!
Problemet ligger ju att vi int har tränat på länge, och jag fixar inte att rida honom helt själv - det är alldeles för svårt. Även om han är en väldigt schysst herre, så är han långt ifrån enkel.. Jag behöver ju så mycket hjälp jag kan få, och sista tiden har jag ju just tränat nästan helt själv. Det värsta är att jag troligtvis inte kommer hinna träna något innan tävlingen på torsdag.. Imorgon har mamma nämligen hand om pärlan eftersom jag måste plugga och på onsdag hinner jag nog inte dit innan Emma måste åka.. Så ja, vi får väl se om vi ska åka.

Nej, sånna här dagar ligger motivationen på botten. Men motgångar föder framgångar - vi får väl helt enkelt hoppas att det stämmer!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0