Tävling Sjövillan 5/5 2012

Det var en mycket omotiverad Grape som gick upp i ottan för att åka på tävling. Har nog aldrig varit så otaggad inför en tävling, och kunde för mitt liv inte förstå varför jag inte hade strukit mig?!
Men åkte, det gjorde vi iaf.

På framridningen var han hemsk! Eller ja, jag kan väl inte skylla allt på honom - piloten har nog sin del i det hela också. Men jag var på dåligt humör och R kännes bara stark och stum i munnen.. Jag red fram ganska länge men inte blev det bättre för det.. När mamma hade tagit av skydden sa ag att jag inte ville rida.. haha såhär i efterhand skäms jag lite över mitt beteende, jag var verkligen som en grinig tolvåring! När vi skrittade iväg fr¨n mamma så sa jag väldigt tyst till Royne "om du inte skärper dig nu så säljer jag dig". Men konkreta hot verkar vara grejen!
När vi kom in på banan blev han sådär spänd som han alltid blir när han ska gå in i nya ridhus, men jag gasade på och galopperade iprincip in på banan. Vi körde två varv i galopp, fullt fräs, innan domaren blåste. Och faktum är att vi lyckades behålla farten!

Under själva programemt stannade han inte en enda gång, han tänkte inte ens tanken! Ritten var väl kanske inte jättebra i sig, jag hade på tok för lång tyglar (gasade mest framåt haha!) och han blev lite väl lång och släppte kontakten stundtals. Men utöver det så gjorde han ju allt jag bad honom om, så jag får ju verkligen vara nöjd med det!

Resultatet då? Jag visste ju att formen inte var på topp och vi hade mycket att förbättra, så jag tippade på runt 55-58%, av tidigare erfarenheter liksom. Men oj så fel jag hade! 63,4% blev slutresultatet och därmed ett kval!
Så jag kan ju inte vara annat än nöjd med det. Jag vet att vi kan så himla mycket bättre än vad vi visade igår! Nu ska vi se till att sätta det andra kvalet också, men bara för det ska vi inte gå upp i MsvB på en gång. Det ska kännas lätt i MsvC innan det är dags för MsvB för vår del!!

Frida tog en massa bilder på framridningen, men de kommer så småningom!


Kommentarer
Postat av: Paulina

Grattis, vad kul att det äntligen gick bra :D:D

2012-05-06 @ 12:31:27
URL: http://erfponnydressyr.blogg.se/
Postat av: Nina (kompis till sandra)

Grattis! Jättekul att det äntligen släpper för er, som ni kämpat för det!

2012-05-06 @ 22:57:59
Postat av: Freddi

Vad kul, grattiis!! :D

2012-05-07 @ 14:03:58
URL: http://tavlingsduon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0