19/10 2012

Inledde denna dag med en uteritt på Mr Laudiamo (Laban). Tänkte att jag skulle rida ner mot Kungsgården, det är nämligen en låång raksträcka (2 km) där hästarna verkligen kan få galoppera på och sträcka ut ordentligt. Dock ligger den ridvägen precis intill bilvägen. Jag hann inte mer än bort till vägen innan det kommer en, enligt Laban, jätteläskig buss.. Så Laban var påväg åt ena hållet och jag åt andra, och en tårta var inte långt borta.. Men jag lyckades klammra mig fast och hålla mig kvar! Dock var Laban helt skakis efter den lilla incidenten, och jag vågade inte tumma på vår säkerhet utan red istället bort mot slingan. 
Laban varierade mellan att vara jättefin och riktigt jäkla skitdum! Som en äkta ponny! 
 
Royne gick lektion för Emma på kvällen. Innan lektionen var jag stressad och irriterad, vilket jag vet att min pärla inte gillar. Han blir otroligt spänd redan inne i stallet, och när det väl är dags att sätta på kandaret så kör han huvudet rätt upp i luften och jag når inte ens att lägga en hand om nosryggen.. Efter mycket om och men så var kandaret på och vi på väg ner till ridhuset. Hade redan då bestämt mig för att det här skulle bli ett dåligt ridpass. Wehåå inställningen var på topp! 
 
När jag väl började rida så känndes det ganska okej, inte bra men okej. Han var väldigt framåt men lite väl stark i handen. Så vi började lektionen med att rida skänkelvikning i trav på diagonalen - öppna på långsidan upp igen - sk'nkelvikning på diagonalen osv. För att få igång traven ännu lite mer så gjorde jag tempoväxlingar i rörelserna, något som funkar väldigt bra för Royne. 
Vi jobbade lite med galoppen också, där fokus låg på att han hela tiden skulle suga på framåt. Red samma övning som för någon vecka sedan, alltså samlad galopp till mitten av långsidan - 10 m volt där han ska behålla kvickheten hela volten igenom för att sedan öka galoppen ur volten. Tanken med det hela är att han ska suga på hela volten igenom eftersom han vet att det kommer en ökning direkt efter. 
 
Slutligen så red vi igenom programmet inför söndagen. Första inridnigen ble helt okej men halten blev väldigtg sne. Därefter la dock min fantastiska häst i en helt ny växel! Han travade på som aldrig förr genom hela travprogrammet! Ökningarna blev bra halva diagonalen, sen tappade både han och jag. I skolorna hade jag en jättebr böjning, men han skulle kunna flytta sig ännu lite mer. 
Ökade skritten var bra, och i den samlade skritten måte jag bara tänka på att sitta så stilla jag kan - annars blir han för spänd. Även galopprogrammet vr bra! Hade ett otroligt sug genom hela galoppen och i ökningarna dundrade han på helt av sig själv! Det är precis så jag vill ha honom - jag vill behöva bromsa! 
 
Summa sumarum: Det var inte riktigt lika lätt idag som det var under förra veckans träning, men han var betydligt finare! Den där extra växeln han la i när jag red programmet har jag aldrigsett hos honom tidigare. Jag hoppas att det är en "gud vad roligt att springa program"-växel som jag hoppas att han kommer lägga i även vid tävling! Kan det kanske vara så att vi äntligen har fått min "tjuriga, istadiga och dumma" häst att tycka livet och tävling är ganska roligt?!?
 
Imorgon ska Emma hjälpa mig lite med Royne på förmiddagen. Tänkte även hinna rida Laban på morgonen, vilket kan gå ihop tack vare att min otroligt snälla mamma kommer och hjälper mig med hästarna på morgonen! Tack! 
 
Nu måste jag sussa, uppstigning 05.00 imorgon som vanligt!
 
Bjuckar er på en bild från förra helgens tävling! Min fina fina Black Beauty <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0