Tävling Vallentuna 14/10 2012

Vilken dag det här blev! Spöregn, stress, kaos - och en seger större än någonsin tidigare! Inte resultatmässigt, men rent mentalt för både mig och hästen är det här vår allra största seger under vårt år tillsammans! 
 
Vi lastade ur Royne ganska tidigt, bara för att han skulle få ledas en stund innan han gjordes iordning. Precis när han kommit ut så började det regna.. Wehåå! Men han fick promma en stund innan vi gjorde iordning honom och gick ner på framridningen. Väl nere på framridningen, fullt påklädda från topp till tå med tjocka jackor, överdragsbyxor och dubbla täcken, så slutade det självklart att regna. Av med alla kläder, och då började det igen.. Jo men bra start liksom..
 
Bästa Nina kom till Vallentuna och hjälpte mig i spöregnet. Verkligen guld värt, mest mentalt för min del att kunna ha någon att rådfråga om det skulle bli keoz! Roynis känndes iaf ganska fin när jag red fram, svarade bra för skänkeln och känndes mjuk i kroppen. Red fram precis som vanligt - lösgörande och med fokuset framåt, framåt, framåt. 
I collectingring blev han lite spänd, och då fick jag goda råd av Nina att tänka på under ritten. Vi skulle bara gå in och göra vårt jobb och ha roligt. 
 
Själva programmet gick riktigt bra! Han kändes superfin rakt igenom faktiskt, framåt hela tiden och tyckte verkligen det var roligt! Dock hade vi en hel del otroligt kostsamma missar, som jag får ta på mig till 100%. I första travlägningen ville jag lite för mycket och det blev galopp, vilket gav oss en trea på mellantraven och en femma på ö.g eftersom vi inte kunde visa den från mellan till samlad. Han har ju bevisat sista dagarna att han faktiskt kan öka traven, men jag borde ändå ha safeat lite. Skolorna var inte klockrena (fick trots det 7 på alla utom vä sluta där vi fick 6) och i första enkla bytet översamlade han sig och piruettgalopperade tre steg in i skritten istället för att sakta av, vilket gav en femma (koeff.). Efter den kommande galoppökningen blev det dock lite trassel. Långt ifrån den sortens trassel vi hade i våras, för några stopptendenser var det inte tal om. Men han blev lite spänd i upptagningen till samlad galopp, vilket resulterade i att vi inte kunde hitta flytet i traven innan det var dags för ny galopp. Det i sin tur resulterade i sisodär tre felfattningar direkt efter varandra.. 4 - 2 - 3 på de punkterna vi hann passera innan vi kom tillbaka på rätt köl igen. Det gjorde också att vi fick en femma på framåtbjudningen under allmänna intrycket. 
 
Trots att resultatet landade på 60,2%, så känns det som en enorm seger! Royne tyckte det var roligt att gå inne på banan, och jag satt nog och log genom hela programmet. 
Nina fick skälla och berömma om vartannat efter programmet, men jag tror nog att även hon var nöjd med utvecklingen sen i våras! Jag är iaf sjukt nöjd, och grymt taggad på att starta igen nästa helg. Då bär det av till Lurbo för en MsvC, och inför den tävlingen behöver jag nog inte drömma mardrömmar om att jag ska rida på 36%.. ;)
Nej men aldrig tidigare har jag varit så stolt över mig och min häst! Vi visade alla där att vi är back in business igen, även om de som stirrar sig blinda på resultatlistan säkert fortfarande tror att min pärla är ett istadigt monster som har ont i hela kroppen!
 
Film har jag också, ska se om jag kan lyckas få in den i datorn så att jag kan visa er. Pappa fotade även en del, men jag har inte hunnit ladda ur kameran.
Så länge får ni en fantastisk (hmm..) mobilbild på min fantastiska häst.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0