Homemade by Roger and Chris

Började som sagt denna dagen hos Roger på Mälarkliniken där Royboy skulle få nya pjucks på framtassarna. 
Efter lite diskuterande med Chris så kom de fram till att min pärla skulle få bojkotta sina SOS-skor, och istället få "Roger-and-Chris-Specialare"! Det är för att vi vill skydda strålbenet, och det är som en vanlig sko som sedan är svetsad (heter det så?) så att den inte är plan någonstans. Dessutom sitter det en platta som är ca 3 cm bred från ena sidan av skon till den andra. Nu kommer ingen belastning läggas på utsidan av skon, och överrullningen kommer fortfarande bli bra. Anledningen till att vi bytte ut SOS-skon är för att den inte fungerar alls under vintern - den blir rent av farlig vintertid. Och eftersom vi bor i världens konstigaste land så vet man aldrig när snön kommer, så därför valde vi att byta redan nu. 
 
Det tog närmre 1,5 timmar att sko framtassarna, eftersom Roger "gjorde" skon där och då. Men jag tycker att Roger är otroligt duktig och han vet verkligen precis vad han sysslar med! 
När skoningen var klar så kollade Chris lite på Roy, eftersom jag kännt att han inte kännts helt hundra och när vi ändå var på plats. Dock kunde han inte se särskilt mycket! En ytterst liten markering på longering, men ingenting på böjprov. Men eftersom min häst har de problem han har, så måste vi behandla så lite som möjligt. Och det var så pass litet att det inte fanns någon anledning att göra något åt det här och nu. Ställer jag av honom så kommer han få andra problem istället.
Så det känns ändå skönt att Chris gav tummen upp till fortsatt träning! 
 
Väl tillbaka till stallet var det jobb och stress som gällde. Kom väl dit vid 12 och då sklle tre hästar ut i hagen och Helge skulle vara framskrittad till 12.30.. Weehåå! men det är smällar man får ta när det har blivit som det blivit. Det är den bästa situationen nu, även om jag känner att det suger att åka till jobbet varje morgon just nu. (Har absolut inget med hästarna eller Emma att göra, jag trivs otroligt bra med de allihopa!)
Dock hade jag världes bästa hästägare på plats idag som räddade min kväll! Charlotte, Elisabeth och Louise tog alla hand om sina hästar själva, och min snälla mamma promenerade med Labis och borstade på mina pållar! Tack vare allt detta kom jag hem redan vid 19.30. 
 
Imorgon jobbar jag igen som vanligt. Ska rida Royne på förmiddagen, och har jag tur kan Emma hjälpa mig lite, beror på vilka som befinner sig i ridhuset just då ;) Laban ska få promenera som vanligt. Vi ska kolla honom igen efter helgen och så hoppas vi att vilan har gjort underverk för honom. 
 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Snyggt täcke! Jag har ett likadant! Älskar att det är hals på det! ;-)

2012-09-28 @ 23:55:31
URL: http://lilatiger.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0