Laban, Royne och veterinärbesök - Det händer mycket på tre dagar..

I måndags red jag lekion på Laban för Emma. Det gick riktigt bra och han känndes verkligen superfin! Jag fick mest jobba med min egna sits och inverkan. jag vill gärna dra upp hälarna och skänkla i varje steg.. Laban gillar inte när jag klämmer med benen. På honom gäller det att lägga till skänkeln en gång och sedan låta den "hänga löst". 
 
Igår var jag och Frida med Royne hos veterinär Chris på Mälarkliniken på morgonen. Gulliga Annelie var snäll och lånade ut sin buss och jag var något nervös när vi lastade hästen och rulade iväg. Men jag måste erkänna att det faktiskt inte alls var så svårt att köra! 
Själva veterinärbesöket gick fort och bra. Vi bedövade höger framkota en gång och då släcktes hältan helt. Vi böjde även de andra benen, och han var lite öm i vä framkota också. Så vi behandlade båda framkotorna. I övrigt tyckte Chris att Royne såg väldigt fin ut!
Så Roy ska ledas en vecka, så mycket som möjligt, sen ska jag jogga en vecka och efter totalt två veckor så får jag börja träna som vanligt igen.
Vi var tillbaka i stallet vi lunch men åkte ganska snabbt därifrån till v-by stallet för att hälsa på lite. 
På eftermiddagen åkte jag tillbaka till Hogsta och red Laban. Jag tror att han var väldigt trött i kroppen eter måndagens pass, för han villle inte alls framåt. 
 
Idag har båda hästarna varit på promenad. Royne ska ju skrittas mycket, och världens bästa Frida erbjöd sig att komma och gå med Roynis. Så jag gick ett varv med honom runt ensta på morgonen, och på eftermiddagen gick Frida ett varv runt ensta och jag sällskapde med Laban, som också hade vilodag idag.
Jag har även "hoppat" (travat bommar hehe..) på fina Queen idag. Hon blev väldigt trött på slutet och ansträngde sig inte, men i början var hon superduktig. Man glömmer lätt att hon bara är fem år! 
 
Imorgon ska Roynis ledas som vanligt och Laban ska trorligtvis gå lektion för Emma. Antingen blir det lektion imorgon eller på fredag, vi får se. :)
 
Såhär kunglig kännde jag mig när JAG körde MIN häst till veterinären igår!!
Såhär kunglig kännde jag mig när jag körde bussen alldeles själv! 
Och såhär spenderar vi våra dagar nu! Labis fick också följa med på dagens promenad.
Och så mina fantastiskt fina hästar på dagens promenad! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0