En vecka senare

Så hade den här veckan ockå gått. Har som sagt ridit lite mer än vanligt eftersom EE varit bortrest och Karlsson har varit sjuk. 
I måndags skulle jag rida ut på en piggelin Qui som hade vilat, vilket slutade med att jag är skyldiga övriga i stallet tårta..! Qui var nog lika förvånad som jag eftersom den hästen nog inte vet hur man får av sin ryttare ;) Det var dock inte så att hon skickade av mig - hon backade ner i ett dike och blev jätterädd och Karro fick smaka snö.
Red även min egna pärla på förmiddagen som skötte sig ganska bra.
På tisdagen började jag med Mr Vladimiro som fick gå ett pass i ridhuset. Det var väldigt svårt eftersom jag inte ridit honom sen typ i somras. Dessutom var det väldigt rörigt i ridhuset, vilket det alltid är på tisdagsförmiddagar. 
Royneboy fick vila och ladda upp inför resten av veckan. 
I onsdags red jag fröken Qui igen, men den här gången i ridhuset. Om jag inte är helt ute och cyklar så kändes hon ganska bra. Royneboy fick sig ett pass på kvällen. Motivationen var inte på topp, men det gick bra mycket bättre än väntat!
I torsdags kändes det som att jag knappt var i stallet. När stallet var klart på morgonen så red jag Fiffan en stund. Hon har varit skadad ett halvår och håller på att sättas igång igen. Det känns tydligast att de tappar musklerna i rumpan, även om Fiffi fortfarande är ganska rund och fin i kroppen (hon har helt enkelt den kroppstypen). När hästarna var intagna så tog jag Fanelia på powerwalk ett varv runt Ensta på 45-50 min. Därefter göra iordning Queen och Qui åt Emma och sen red jag Vladi. Emmas sista ord innan hon sedan lämnade ridhuset var "rid honom trött". Sagt och gjort! Nej men annars brukar vi ju bara jogga hästarna i ridhuset, men idag var det dressyrdag för honom, så då var det bara rida på. Men alltså när den hästen kommer igång.. Haha man sitter bara där och ler lite fånigt för sig själv. Ska inte påstå att han ger den allra bästa ridkänslan, men absolut den häftigaste! Han är dessutom så pass känslig för sätet att man bara behöver tänka så gör han. Jag skulle rida in på en diagonal i galopp och göra ett enkelt byte, men så hann jag ångra mig innan jag svängt, men då var Mr vladi redan påväg in på diagonalen..! Var alldeles salig efter det passet, och i jämförelse med Vladi så kändes Royne, som var näste (och siste) man ut, lite som ett ök.. Nej, han är inget ök, men han kan aldrig jämföra sig med Vladi! 
Royne var alltså sist ut och gjorde ett godkänt pass på träns. Inte jättebra men absolut inte dåligt! 
Fredagen var det "bara" Qui och Royne som fick springa med mig. Qui red jag först ut på och sen en stund inne. Hon hade inte sin bästa dag just denna dag om man säger så.. 
Roynis gick lektion för Emma på eftermiddagen. Det började inte alls bra, men efter att jag hade varit lite konsekvent och ridit klokt så blev det hejdundrans bra! Emma konstaterade att det nog var det bästa hon sett honom. 
 
En liten sumering av veckan helt enkelt. 
Idag har vi som sagt varit med Fanelia på Segersta för tävling. Hon sprang Int 1 för första gången. Inga bra förutsättningar med framridning ute (vår utebana ligger fortfarande under snö hemma..), så det blev lite spänt även inne på banan. hade det inte varit för tre bedömningsgrupper där de hade 1-3 så hade resultatet varit betydligt högre än de 62% de fick! 
 
Imorgon är jag ledig! Ska åka till Lejondal och träna på eftermiddagen. Vill vara så preppad som möjligt inför första tävlingen genom att ha varit iväg och tränat en del på bortaplan. Royni blir ju så svår när vi är iväg eftersom han flashar upp sig lite extra nä han blir spänd på det sättet..! 
Tisdag och onsdag har jag troligtvis stallet ensam.. wehåå. Men det går, bara man vill :)
Nu väntar sängen på mig! 
 

Vladimir in action med Emma. Nu kanske ni förstår den häftiga känslan...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0