Gårdagens träning på QD

Red som sagt lektion igår för Emma på
QD. Efter lektionen skyndade jag mig att göra iordning honom och sen åka iväg på planeringsmiddag hos erkan, och väl hemma igen så var det direkt i säng. Därav dålig update. 

Lektionen gick iaf bra! I början jobbade vi med att få loss honom i sidorna och från handen, vilket inte alltid är det lättaste på kandaret. Men det blev ganska bra efter lite hjälp. Så i traven låg största fokuset på att jag skulle kunna ställa ordentligt till höger och få in höger bog. Han skjuter gärna ut den, vilket säkert har att göra med att han tidigare hade lite problem med höger framknä. Han avbelastade det genom att lägga mer tyngd på vänster, vilket säkert underlättar om man skjuter ut bogen.. Dessutom är han, enligt massören, stel i muskeln som fäster från manken ner till bogbladet på höger sidan. 
Han skulle även vara kvick för skänkeln men också lätt att ta tillbaka utan att han la sig på i handen. 

Efter en paus körde vi på med galoppen. Samma fokus där till en början - lätt och loss i handen och svara för skänkeln. Höger galoppen har blivit ganska bra nu, det är bara den där förbaskade bogen som ställer till det.. 
Vi gjorde även några galoppslutor och ett par byten. Samma problem där som häromdagen - ibland strålande bra och ibland fruktansvärt dåliga. Jag måste bara komma på hur mycket (eller rättare sagt hur lite) jag måste rida. Måste. Hitta. Känslan. 
Tillslut fick vi två jättebra byten, så då gav vi oss med dom. 
Jobbade lite mer med traven sen i skolor där fokus var böjningen och bibehållen takt. På slutet kändes han väldigt fin, loss i handen och bjöd verkligen på framåt! 
Duktiga lilla hästen <3 
Det är dagar som dessa som jag verkligen saknar att ha egen häst..! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0