Min stjärna <3

Red lektion på royne för Emma idag. Har inte blivit så många lektioner på sistone. Jag har ju bara kunnat rida fredagar, men så är det ett par veckor nu då fredagarna har gått bort av olika anledningar.
Började med att bara tänka framåt. I måndags på clinicen pratade Kittel om att man ska börja lugnt och bara låta hästen jogga igång. På en häst som Roy funkar det inte riktigt, då går han in totalt i sitt vilo mode.. Fart är det som gäller på honom!

Vi började med att bara känna lite på galoppkvalitén. Jag måste hitta den känslan lättare av mig själv. Men jag fick en jäkla sprutt på honom, och han var väldigt pigg och glad! Fick ett stopp, men det kändes mer som att han var busig än istadig.
Gjorde några byten, där alla byten var rena och på hjälpen. Har jag honom inte helt framme för skänkeln så byter han ofta orent till vänster och ett efter hjälpen till höger.. Provade även en serie med byten i vart fjärde, vilket gick galant!
Avslutade med travarbete och lite skolor. I hö varv blir det lite svårt att behålla tempot eftersom han blir lite förböjd i halsen och skjuter ut vänster bog. Men i vänster varv blev de super!

Nu ska det inte få gå såhär lång tid till näst lektion. Ambitionen är att jag ska rida två dagar i veckan och att Emma kanske kan rida en dag också!
Imorgon ska han få jobba lite igen och så blir det vila på söndag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0