10 klippta hästar senare

Idag, mina vänner, har jag klippt 10 hästar.. Ni vill inte veta hur mycket små stickelhår jag har över hela kroppen! 
Jag och Lollo drog igång klippandet direkt efter frukostrasten, alltså vid 10.30. Sen höll vi på fram till lunchen kl 13! Vi klippte alla mongoston, och vissa gick över förväntan! Bl.a så var det ett sto som alla sa att det helt enkelt inte gick att klippa henne, men nu hade hon så mycket päls så vi var helt enkelt tvugna att prova. Och damen brydde sig inte ett piss om att jag stod dr med klippmaskinen! Man slutar aldrig att förvånas. 
Några ponnyer hann jag med också, bl.a så fick lilla Pegasus ett hjärta på bringan.. Eftersom jag inte klipper rygg och rumpa på hästarna (vi klipper snett från virveln upp till manken för att de inte ska bli så kalla om rygg och rumpa) så kunde jag ju inte göra ett hjärta på rumpan, så då fick det helt enkelt hamna på bringan :D 
 
Observera också de fantastiska moonbootsen peggen springer omkring med! Och ni ser kanske hur mycket päls det fanns på den där lilla kroppen?! 
 
Carro lyckdes få en otroligt charmig bild Kelly blev några kilo lättare.. (Och hängd i grimskaften, när vi ändå höll på liksom..)
 
Efter jobbet åkte jag till Hogsta där en extremt lerig QD väntade på att få gå ett dressyrpass, efter saneringen förstås.. 
Han kändes lite trött idag. Inte trött i kroppen av träningsvärk - han har bara gått dressyr en dag den här veckan, de andra dagarna har han vilat eller ridits ut. Utan snarare så att han tyckte jag kom och störde mitt i hans fredagsvila.. Jag tror ni förstår vad jag menar, så som jag tror att de flesta av oss arbetande eller studerande människor känner på fredagar?! Hur som, han var ändå fin i munnen och kändes inte allt för stel trots den lilla dressyr han gått. Vi joggade en stund och red massa skänkelvikningar och slutor i trav och galopp. På slutet gjorde vi några byten också. Åt det svåra hållet gick det superbra och vi gjorde inte ett enda orent eller efter hjälpen, men det lätta varvet var otroligt svårt idag. Jag tror att han blir lite för lång precis innan bytet, och då hinner inte bakbenen riktigt med utan kommer ett efter. Men tillslut fick vi ett rent åt det hållet också och då gav jag mig. 
 
Imorgon är jag ledig (precis som varje helg :D), men jag ska ändå vara på ridskolan vid 8 eftersom jag ska rida ut på gulligaste Missan med Erkan och Gabbe. Bra start på dagen! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0