Bra!

Red lektion idag på QD för Emma, och det gick riktigt bra! Jag har aldrig ridit honom på kandar, men eftersom jag ska tävla på det i helgen så kändes det som att det var dags att prova.. :p faktum är att jag tyckte det var lättare än med tränset. På kandaret fick jag inte bara häng i handen, utan stundtals faktiskt ett sug också. 

Vi började med galoppen och la fokus på det som är i programmet. Det jag tycker är svårast är de enkla byten ur förvänd galopp. Jag får inte riktigt ihop honom i förvända och han blir lång som en solnedgång och då varken hinner eller kan vi göra övergången där den ska vara. Så jag fick börja med massa övergångar galopp-skritt i rättvänd galopp, för att få in tekniken lite och få ett hum om hur mycket jag behövde samla. Det blev bättre, även om vi har lite kvar att jobba på!
Efter en paus tog vi lite trav och skolor. Jag måste våga bibehålla både takten och tempot där för att få flowet!
Vi avslutade med att rida igenom programmet inför helgen. Jag kände verkligen hur trött han var, när han sjönk längre och längre ner i formen.. Men vi tog oss igenom programmet godkänt, lite kvar att jobba med men ändå okej! Sen ska jag också orka rida hela programmet, och kanske lära mig det också ?! :)
Summa sumarum så är jag mycket nöjd med dagens träning! Imorgon ska jag rida ut, onsdag får han vila, torsdag en gebomkörare och fredag ska jag rida lektion igen för Emma och förhoppningsvis bara rida igenom programmet om han känns bra! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0