Theotott

Min lilla stjärna Theo fick agera springare åt mig idag på lektionen. Även idag åkte de "nya" stövlarna på (igår fick det bli de gamla, eftersom jag insåg att jag inte ens skulle kunna sitta upp på Elton med snyggstövlarna på..!), men jag tog även ett par sporrar på mig så att jag skulle få lite inverkan med benen iaf. 
 
Vi skrittade ut en sväng först och sen var vi i paddocken. Theo var väldigt oloss i början, men lossnade helt okej till slut. Man får ju ta det för vad det är, och jag kan inte kräva att han ska bli 100% lösgjord på en lektion, när han sex dagar i veckan mest lallar runt. Det är som att jag skulle gå ner i spagat en dag i veckan, och resten av dagarna bara ligga i sängen. Skulle gå sådär, va?! 
Hur som, jag fokuserade mycket på att han inte fick rinna iväg och bli lång och stark i handen. Han måste hela tiden vara med mig. Dock tappar han lite flytet i traven, framför allt i höger varv där han är betydligt stelare. Högerbogen är en km innanför och vänster bakben befinner sig en mil bort! När jag dessutom sitter till vänster blir det ju inte direkt lättare. I vänster varv var det lättare att både hålla honom med mig och bibehålla flytet, både i trav och galopp. Mot slutet så kändes han ganska fin, men det handlar om en minut från det att han ger efter tlll att han är så trött att han stupar. 
 
Eftersom hästarna precis börjat komma igång ordentligt så rider vi ju inte jättehårt. Jag tycker det är viktigt att hästarna får komma igåg lugnt och försiktigt - de ska ju trots allt springa veckans alla dagar fram till nästa sommarbete! Så jag är nöjd och glad över att tillhöra en ridskola som verkligen jobbar efter hästens bästa
 
Jag är också väldigt glad över att jag får sitta på Theo igen. Han är en riktig guldklimp, och jag önskar att alla kunde få rida på en så ambitiös och snäll häst som honom. Självklart har ju även han sina fel och brister, och han har ju inte direkt gång som en annan häst, men även solen har sina fläckar och hans genomgoa humör väger upp väldigt mycket! Vi får väl se om vi får fortsätta hänga ihop, han och jag. Time will tell! 
 
Här kommer en supergammal bild på min stjärna, från när vi red "fälttävlan" på ridskolan typ 2009!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0