Veckans ridpass

I onsdags red jag som vanligt lektion på Theo för Annie. Han kändes fin i början, väldigt pigg och alert. Men när vi kommer till själva arbetet så blir det så svårt. Han är ju inte loss, och det är ju det som är problemet. När jag då dessutom vill kunna påverka honom lite.. det säger ju sig själv att den ekvationen inte går ihop. Det blir branä rjag sänker honom och låter honom bli "platt" i traven, men såfort jag kortar upp så kommer problemen och han blir ojämn i bjudningen. Konstigt va, när hästen inte är lösgjord?! ;)
Hur som så avslutade vi lite bättre iaf.
 
I torsdags red jag också lekton för Annie på Theo. Det gick bättre än onsdagens lektion, men det är fortfarande samma problem - att han inte är loss. Han ser fin ut när vi bara travar längs fyrkanten och jag bara åker med, men så fort jag vill göra något så enkelt som en halvhalt eller lägga en volt så blirdet pannkaka av allt, just för att han inte är loss. Det gick ändå bättre än onsdagens lektion, men inte helt bra. Jaja, det kan inte gå bra jämt!
 
Igår hopptränade jag för Anette på fina Elton. Ska erkänna att jag var lite rädd till en början, Elton är jäkligt stor men har ett förflutet som hopphäst. Han vet vad det här handlar om och tar gärna saken i egna händer.
Men det gick strålande bra, bortsett från att jag hade lite svårt att hänga med i hans stora språng. Vi började med några travbommar och ett litet räcke. Märkte ganska på en gång att jag behövde lite fart för att få till bra språng. Därefter blev det en liten kombination med ett räcke och en oxer. Där blev det ännu tydligare hur mycket galopp jag ändp behövde. Jag ville ju gärna korta upp honom lite för mycket mellan hindrena, och då blev han tvungen att lägga in ett extra galoppsprång, som egentligen inte alls fick plats. Men när jag fick till en bra galopp blev sprången bra och avstånden perfekta.
Vi avslutade med att hoppa en trippelbarr. Kan nog räkna antalet gånger jag har hoppat trippelbarr på en hand, och då hopptränade jag ändå under flera år med lilla Joy. Första trippelbarren låg kanske på 60 cm, och redan då tyckte jag detr var liiite stort. Men Elton hoppade superbra. Andra gången hade Anette höjt upp den, så bakbommen låg väl på 70-75 cm. Då började jag tveka och kom emot i en för dålig galopp, så Elton nitade (med all rätt). Andra gången red jag på lite mer, och Elton seglade över!
Mitt största problem med hoppningen är att jag vill ha för mycket kontroll. Jag vill rida an mot hindrena i en kort galopp och gärna med hästen på tygeln ;). Det funkar ju inte riktigt om man ska hoppa en meter..
Men Elton var verkligen en pärla att hoppa på, bjöd verkligen till i alla lägen. Dessutom var han otroligt fin att rida dressyrmässigt. Jättestor skillnad sen jag red honom senast, och det var ju ändå bara några veckor sedan. Ellen har verkligen gjort ett bra jobb med honom!
 
Gårdagens högsta hinder.. Eller kanske inte ;)
Anette la upp till den höjden jag alltså ska kunna hoppa till sommaren..!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0