Nyårslöftet

Jag har typ aldrig haft ett nyårslöfte. Det är väl klart att man sagt att man ska sluta äta godis, börja träna och bla bla bla - men jag har nog aldrig tagit ett nyårslöfte på allvar. 
I år däremot har jag, Frida, Erkan och Pellen ett nyårslöfte tillsammans - inga onyttigheter alls! Det må kanske låta tufft och att "plåga sig själv", men jag vet att jag inte funkar om jag inte får äta godis men får äta glass, bullar osv. Då går jag all in på det jag får äta ändå. 
 
Så på nyårsafton tryckte vi i princip i oss allt vi sen inte skulle få äta på ett år, för att på tolvslaget lägga det som inte var uppätet i papperskorgen. 
Jag trodde såklart att det skulle bli pest och pina första veckorna, så är det ju alltid när man slutar med något sådär pang bom. Men det har helt klart gått över förväntan! Jag är inte ett dugg sötsugen, inte ens när Hanna ställde in en brownie i personalrummet som såg sååå god ut, eller igår när Carros mamma hade bakat en cheesecake. Inte en bit har ens funderat på att slinka ner
 
Imorgon har jag dock min första riktiga utmaning - vi ska på födelsedagsmiddag hos farmor. Dock finns det ett undantag då man faktiskt får äta, nämligen när det är oförskämt att inte ta. Man får inte vräka i sig, men man får smaka en liten bit. Farmor brukar oftast göra fruktsallad när vi är där, och det är ju okej att äta, så jag hoppas för mitt liv att hon gör det den här gången också. Och jag tänker stå emot, och göra vad jag kan för att det inte ska vara ofärskämt att inte ta!
Jag tror dock att min envishet kommer vinna den här gången, för har jag väl bestämt mig för något - då blir det oftast så!
 
Och idag har vi klarat 3% av det här året! (Ja, vi håller stenkoll på precenten..)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0