Resultat Klubbtävlingen

Red som sagt klubbtävling på Theo tidigt imorse, närmre bestämt 8.00 startade vi. 
Jag skrittade fram honom 15 minuter och red sen 25 minuter innan vi skulle starta. På framridningen kändes han pigg och framåt och helt okej, inte bra men inte heller dåligt. I galoppen lät jag honom bara rulla på och jag stod i lätt sits så att han bara fick galoppera av sig lite. När jag sen samlade upp honom så galopperade han bättre än någonsin! Ren tretakt med mjuka språng (han blir gärna lite raktbent och studsig, vi vill ha lite svikt i kotorna..). 
Innan jag gick in på banan så kändes det ganska bra. 
 
Väl på banan så tappar vi såklart lite. Han orkar inte riktigt och jag rider slarvigt och dåligt. Men överlag så var det ändå bättre än förra gången, även om det finns mycket att jobba på. Övergångarna och mellangångarterna är det som drar ner (+ ena halten där han inte stod still en sekund). Eftersom jag startade så tidigt så var läktaren ganska tom, men de som hade sett vår ritt kommenerade att han hade börjat trava så mycket bättre nu, så det är ju ändå bra! Vi slutade på cirkus 62% (61,8 tror jag om man ska var exakt). Men domaren var inte den som öste på med poäng för någon, och hon dömde rättvist!
 
Nu måste vi bara ta med oss allt från träningen in på banan. Vi får väl se om vi kan vara med på nästa klubbtävling i början av mars.. Det är lite delade åsikter om det skulle man kunna säga. 
 
Vid lunch red jag Missan en sväng i ridhuset. Var så jäkla kallt så jag satte på mig stövlarna och behöll termobyxorna på! Det blev kanske lite väl varmt efter en stund, men i början av passet var det helt klart värt det!
 
Missan var seg i starten, men jag la fokus på att hon skulle svara fram för skänkeln och efter en stund var det 100 gånger bättre. Jag red mycket på serpentiner med skrittövergångar varje gång vi passerade medellinjen. Vi började med tre bågar, som sen blev fler och fler och tillslut la vi sex bågar över medellinjen med skrittövergångar. Även ett par skänkelvikningar lyckades vi klämma in, som blev ganska bra. I galoppen var fokus på att hon skulle tänka framåt hela tiden, så därför gjorde jag jättemånga små tempoväxlingar så att hon hela tiden var vaken för skänkeln. 
Hon är så rolig den lilla fröken! 
Efter att jag ridit så fick hon sig en ordentlig rykt och utrustningen putsad. När jag stod och borstade så fick madame en hel fanclub!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0