Klubbtävling 2/3 2014

Igår red jag som sagt klubbtävling på min lilla älskling Theo. Vi startade Lb:1 eftersom det är det programmet vi ska rida i allsvenskan om 6 veckor.
Jag brukar alltid rida fram ganska kort eftersom han alltid går ett program till efter att jag har ridit. Men igår hade jag bestämt mig för att rida fram så länge som jag behövde, för att verkligen få loss honom (så mycket som han går att få loss vill säga..).
Så jag skrittade ganska länge, både fri skritt och skrittjobb. Joggade igång i trav och la fokus vid att bara få honom mjuk, loss och rund. Travade på i ett ganska friskt tempo eftersom han annars blir lite överambitiös.
Efter en stund kändes han ganska bra och när vi gick in på banan kände jag mig väldigt nöjd med min ridning på framridningen!
 
Själva programmet var lite blandat. Vi inledde med en vinlig uppridning, för att sen ha sjuor genom nästan hela traven. Traven överlag var faktiskt ganska bra! Skritten kändes också okej, men galoppen var dålig. Den blir väldigt kantig när han inte riktigt tar skänkeln, vilket jag uppenbarligen inte hade fått igeonom till fullo på värmningen.Och för att han ska gå på lite måste jag släppa ut formen något, och då blir han istället för lång och faller isär och bryter av.. Vilket skedde i båda mellangalopperna, så på det fick vi 4.
 
Vet inte riktigt om jag är nöjd eller ej, jag är nöjd med traven men inte med galoppen. Men det var hundra gånger bättre igår än vad det varit de tidigare gångerna jag startat honom, och med tanke på hur mycket som har hänt på bara en vecka så kan det nog bli mycket bättre tills det är dags för första tävlingen i april!
 
Vi red iaf ihop 64,5% och slutade tvåa på det i klassen där Lb:1, Lc:1, La:1 och Lag13 var ihopslagna.
 

Min hjärtehäst <3 som växer flera decimeter när han får på sig vita lindor och ett vitt schabrak!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0