Projekt Minitruppen 2014-2016

Det är med glädje jag nu tänker presentera mitt och Carros projekt, i samarbete med Idrottslyftet, som vi har jobbat med under sommaren. 
Vi satt i våras och spånade på hur vi skulle få fler av våra duktiga ponnyelever att stanna kvar på vår ridskola. Senaste åren har vi tappat en hel generation duktiga ponnyryttare, de som skulle bli nästa generation tävlingsryttare på ponny. Men utbudet av tävling för dessa elever, såväl på klubbnivå som högre, var litet för dessa elever som då istället valde att söka sig till andra stall. 
Hur skulle vi då kunna behålla de elever som i dagsläget är nästa generation tävlingryttare? Det är dyrt att rida en gång i veckan. Att rida två gånger kostar det dubbla, och vill man då träna lite extra utöver det och vara med på klubbtävlingar och liknande, ja då krävs det verkligen att du har föräldrar som öppnar plånboken. Är du 12-13 år så finns det inte på världskartan att du kan tjäna ihop de pengarna själv. Och alla föräldrar är inte beredda att öppna plånboken, de kanske inte ens har mäjlighet att låta sin dotter/son rida två gånger i veckan. 
Med den sistnämnda anledningen i bakhuvudet valde vi att ta kontakt med Idrottslyftet och söka bidrag där ifrån. Vi gjorde en planering, satte upp mål och hoppades på det bästa. Och pengarna blev vi beviljade och kunde där med kontakta våra tänkta deltagare.
 
I ett projekt som detta skulle vi vilja ha med alla ridskolans elever, men det är ju helt enkelt inte möjligt! Därför fick vi skriva ner ett gäng elever som vi ansåg låg på ungefär samma nivå, och utav dessa kunde vi plocka ut elva stycken som fick möjligheten att delta. Att välja ut vilka elva det skulle bli var inte helt enkelt, men vi fick fokusera på vilka som var aktiva i stallet, hjälpsamma mot yngre elever och det vi såg som allra viktigast - schyssta kompisar! Vår tanke är också att dessa kriterier ska få andra elever att sporras för att uppfylla kraven vi har ställt för att delta. Deltagarna är också väl medvetna om att minsta lilla dåligt uppträdande och man är ute ur gruppen. 
 
Vi hade vårt första möte med deltagarna och deras föräldrar sent i våras, och under sommaren jobbade jag och Carro på med planering och förberedelser. Vi hade sedan ett uppstartsmöte i augusti och på söndag ska vi ha vår första riktiga träff!
 
Vad går då projektet ut på? Vi vill ju som sagt skola ett gäng duktiga elever till att i framtiden kunna vara våra tävlingsryttare. Målet är att dessa elever ska rida allsvenskan div 3 våren 2016. Det är ju ganska långt fram i tiden, men de ska få en ärlig chans att mogna in i hela ridningen. Vi kommer att ses ungefär en gång i månaden under hösten och ha både ridning och teori. Ridningen kommer främst att handla om ryttarna - sits, balans och hjälper. Teorin kommer bestå av en del "ridteori", t.ex hjälper, och en del "hästteori" så som horsemanship, visitation m.m. 
 
Det här projektet är något som jag och Carro gör helt utanför vår ordinarie arbetstid. Vi gör det här för vi tycker det är kul, men vi vill också bidra till jobbet att vår ridskola ska bli en av de bästa i Stockholm, och då måste vi ju kunna visa upp välridande elever ute på tävlingsbanan. Jag vill ju dessutom få nytta av allt jag lärt mig under sommaren, och ser detta som en del i min egen utveckling. 
 
Både jag och Carro är riktigt taggade på att dra igång projektet, och jag tror att deltagarna är lika peppade som vi!
 
Hit ska dem, våra duktiga killar och tjejer, mot Grand prix!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0