Duktiga hästar

Gode fick springa ett pass efter lunchen idag. Om han har varit lite busig innan, så var det ingenting mot vad han var idag.. Eller, egentligen var han inte "värre" än vanligt, men han tog alla tillfällen! Annars har han hoppat och skuttat för att det har låtit bakom sargen, han har sett dn läskig jacka eller en häst har kommit nära. Idag var busen, där själva skutten var snällare än tidigare, helt oprovocerade! Haha men han är ju gullig, och det finns så mycket i den där kroppen som inte riktigt får chans att komma ut. Framförallt inte just nu när han inte kan gå i riktig hage med sin kompis Milano. Men han kändes ändå ganska bra, och jag försökte ta med mig så mycket som möjligt från lektionen igår. 

Red min vanliga lektion sen på kvällen på cappi för Annie. Han har ju haft det lite svårt med bjudningen sista veckorna, och eftersom han är lite busig så bromsar ryttarna vilket gör att han tappat ännu mer bjudning. Så nu måste vi tänka om och gasa lite mer. Upp med nacken, släpp kontrollen och lös problemen (läs hopp och skutt och spark i väggen) framåt - istället för den naturliga instinkten att bromsa när han gör så. Det blir svårt på lektion eftersom han inte riktigt får plats med sin stora kropp och vart man än är så är man ivägen. Han är ju lite som Gode - överallt och ingenstans.. Ena sekunden är vi på spåret, för att i nästa ha bytt galopp och kastat oss in mot mitten. Det är svårt, men idag blev det en helt ny häst när jag bara vågade gasa lite till! 
Dock känner jag mig inte alls särskilt orolig över hans idéer. Att jag ska åka i backen eller så, för i jämförelse med Gode så är han rätt mjuk att hänga med när han håller på ;) 

Nu ska jag sova. Imorgon blir det (förhoppningsvis, om jag orkar gå upp) en springtur på morgonen. Sen jobba hela dagen och på kvällen kommer bästa tjejerna hit och äter tacos. En bättre fredag helt enkelt! 

Fantastisk bild som jag och erkan tog med sannes telefon.. Hehe så kan det gå när man lämnar bort mobilen till stallpersonalen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0