Man ska inte kratta hö i motvind..

Var på Hogsta imorse och skulle prova att jogga QD lite inför besöket hos farbror doktorn på måndag. Jag sitter upp vid utebanan som vanligt och tänkte skritta en sväng ute först. Han har förvisso vilat i 3-4 veckor med endast promenader, men han är ju lugnet själv till 99%. Idag kom dock den sista procenten fram.. Den som inte innehåller ordet lugn.. QD försökte leka "kast med liten Karro" och drog iväg i ett par bocksprång såfort jag kommit upp. Kung som jag är så satt jag ju såklart kvar, hehe. Dock hoppade jag av fortare än kvickt när han väl stannat, gick in i stallet och bytte ut sadeln mot longergjorden. Tur var väl det, för när jag tog honom på lina så ägnade han säkert 10 minuter åt att studsa och hoppa. 
 
Åkte vidare till Vällingby och skulle rida Missan. Träffade Annie på parkeringen och berättade om min spännande morgon med QD, varpå vi kontaterar att det är ju iaf skönt att lilla M är så lugn och trygg!
Gjorde iordning krumeluran och skrittade ner på utebanan då det var upptaget i ridhusen. Fröken fräken kändes helt okej från början, trots att hon vilat ett par dagar. men så plötsligt kommer världens ninja-kick! Alltså ninja-kick DELUXE! haha var väldigt nära sanden kan jag säga.. Tur man har jobbat lite på balansen! Men efter den lilla incidenten så kändes hon ganska fin. Reglerbar i traven och bytte rent åt båda hållen. Så roligt att rida den hästen nu. I och med att jag har ändrat rätt mycket i min ridning så är det stor skillnad på henne också. Sist jag red henne (alltså lite mer regelbundet än någon gång då och då) så ville hon inte alls gå fram och jag blev hållandes i tygeln. Nu rider jag på mer känsla än tidigare och hästarna är nöjdare när jag sitter med handen framme jämfört med i magen ;) 
Hon ska få springa imorgon också, så hoppas jag på en lite lugnare inledning då! 
 
fina fina <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0