Tävlingen i lördags

Jasper uppskattade inte det ögonblicket då han insåg att han inte skulle få någon hagtid denna morgon.. Knoppning var inte det lättaste med tanke på att han för det första inte ville stå still, och för det andra har han inte så mycket man (och det lilla han har står rakt upp..). 
Vi kom iväg i tid och jasper var gudasnäll att köra. Jag märkte knappt att jag hade honom i släpet. 

Väl framme lastade vi ur. Jag hade förberett med både longerlina och kedja eftersom vi inte visste hur han skulle bete sig, men det räckte med att jag ledde honom i tyglarna! Han var verkligen som en nallebjörn! 

På framridningen kändes han lite spänd, men hela tiden påverkbar och ändå helt okej. Han var mjuk och framme för skänkeln. Galoppfattningarna fungerade bra åt båda hållen och jag kände mig trygg när jag gick in på banan. 

Väl inne på banan var han fortfarande lite spänd, men skötte sig ändå exemplariskt. Traven var överlag lite vinglig, och jag valde att rida helt utan tryck då jag ville ha honom avspänd och med mig. Skritten var helt okej, vi hade faktiskt 7 på ökade skritten trots att han började slänga med huvudet mot slutet. 
Galoppen började bra till vänster - fattningen och volten på rätt plats. Sen kom diagonalen och då hade joppe lite roligare än nödvändigt. Han gjorde sina små skutt i luften och det var ben och byten lite överallt, trots att jag inte tänkte framåt alls.. Till höger hände faktiskt exakt samma sak ;) Inför sista mellantraven var han så eldig så det blev galopp tre gånger innan vi kunde hålla oss i trav sista biten. Men vad annat än att le och klappa kunde jag göra? Jag vill ju att han ska tycka det är roligt, och han hade verkligen kul på banan! 

Resultatet var väl inget att hänga i julgranen direkt, 58% är inget man skryter med. Men jag är ändå så nöjd över honom! Han skötte sig exemplariskt och visade ändå att han kan bli bra på det här med dressyr! Jag är också, nog för första gången någonsin, nöjd över min egen prestation. Jag hade inte kunnat göra något annorlunda eller bättre. Jag red klokt och efter våra förutsättningar! 

Vi tar nya tag och åker och tävlar igen nästa helg! Då är det en Lb:1 som står på schemat. Sen har vi hemmatävlingen kvar i slutet på november innan vinterträningen drar igång. Har nog aldrig varit så taggad på en vinterträning förut. Nu ska vi stärka, stärka och stätka ännu mer! 

Tyvärr har jag inte en enda bild från i lördags.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0