Duktig joppe

Pellen och jag red lektion för Annie idag efter lunch. Hon har ju hjälpt mig några gånger med joppe, men sista tiden har jag fått klara mig själv. 
Vi ska ju rida lektion två gånger i veckan, och eftersom det av olika anledningar inte funkat för oss att rida med gruppen på kvällen så har vi löst det så att vi rider på dagarna istället. 
Framskrittningen skedde såklart ute, och jasper visade återigen hur cool han är. Sex år, nytt ställe och nya människor och han rör inte ett öra! Väl i ridhuset kändes han lite tråck mot skänkeln i början. Sista gångerna har han varit så väldigt elektrisk för skänkeln, men det är ju inte så konstigt att han blir lite förvirrad och inte vet exakt vad jag vill nu när han går med lite flera olika ryttare. Vi la iaf mycket fokus vid att han skulle gå av sig själv och bära sig själv. Tillslut kunde jag både lätta av i handen och slapp driva så mycket. I galopparbetet jobbade vi med lite korta och långa språng. I början var han jätteduktig, men så blir han trött efter en stund och då blir livet jättejobbigt. Men han kämpar ändå på hela tiden. 
Vi avslutade med att rida lite vägar och lägga några 10m volter. Från att i början av passet knappt kunna svänga på en 20m volt till höger, till att i slutet ha honom så mellan hand och skänkel att vi kan rida en 10m vilt till höger utan problem! 
Trots sin storlek så är han så lättsam att rida, schysst liksom. Med lite fläsk och muskler är ju risken att han blir för stor för mig, men jag håller tummarna för att det funkar ändå och tills vidare tar jag vara på honom :) 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0