Eld under tassarna

Fredagar innebär numera lektion för Annie! Red ju såklart på fina Jasper och han kändes riktigt bra redan från början. Mjuk och framåt. Jag vill ju ha honom lätt och kvick för skänkeln, allt för att göra det lätt för mig själv med tanke på hans storlek. Blir han för långsam i reaktionerna så kommer jag tillslut inte rå på honom. När man skrittat en stund blir han lätt lite seg för skänkeln (och med seg menar jag att han kommer i trav ett steg efter att jag gett hjälpen, så det är verkligen inget världsproblem😝) men det räcker med att jag säger till honom en gång med skänkeln och nästa gång svarar hann medan jag tänker trav! 
Jag jobbade med många skritt-trav övergångar, både för reaktionernas skull, men främst för styrkan. Han är ju väldigt klen fortfarande. Vi var mycket på kvartslinjen för att jobba med raktiktningen och för att hela tiden stämma av att han inte la sig på väggen. 
Efter en stund hade han verkligen eld under tassarna och bjöd på en riktigt härlig ridkänsla! 
Galopphjälpen har han tidigare varit otroligt lydig för till höger, men svårare till vänster. Så planen igår var att göra många fattningar dör att få honom ännu lydigare i båda varven. Dock gjorde jag ett litet misstag i att elda upp honom innan, för nu tog han alla skänkelhjälper enbart som framåt.. Några fattningar blev bra och då fick han mycket beröm. Till nästa gång får jag nog lägga upp passet lite annorlunda och öva fattningar först och sätta sprutt på honom sen! Han ska ju bli så lydig på galopphjälpen att vi kan lägga upp passet hur som helst. 
Är verkligen så nöjd med ridkänslan han bjuckade på igår! Trots sin storlek är han så lätt och mjuk att rida. Nu är det verkligen roligt att rida och jag vill bara rida mer och mer och mer! 


Joppe fick avancera till både finträns och Lindor igår! Så är det när man är stjärnan ❤️


Ellen och jag avslutade kvällen i soffan med glass, godis och filmen frozen! Djup kväll alltså 😉 men har man jobbat 19 dagar i sträck så kan man förtjäna det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0