Två steg fram och ett steg tillbaka

Idag var vi alltså och tävlade i Uppsala. Sportsriders Rf anordnade på Jällagymnasiet och vi red en LB:3.
Jag anmälde mig ju i tisdags, så jag var ju efteranmäld och fick starta jätteförst kl 9. Det innebar ju uppstidning halv fem imorse och fodring av djuren halv sex..
 
Jasper är ju gudasnäll att ha med sig på tävling. han lastar more or less sig själv och man märker knappt att man har honom där bak. Väl på tävlingsplatsen får han promenera runt lite och sen står han blickstilla när jag sadlar. 
På framridningen kändes han ganska bra redan från start. Vi har ju hittat ett helt nytt sätt att rida som, iaf just nu, fungerar väldigt bra. Lugna kliv som senare ska bli med mer tryck, men trycket får inte komma av fart. 
När han är så bra från börjar så hade det räckt att rida fram tio minuter och sen gå in på banan, men i dagsläget vet jag ju aldrig hur han kommer vara från dag till dag. 
 
När jag väl fick gå in så red jag säkert fem minuter i en minimal collectingring där han knappt fick plats att skritta. Det var kanske inte optimalt för honom just, men det gick bra ändå. 
Väl inne på banan kändes han fin. Han är ju totalt orädd och bryr sig inte nämnvärt över nya platser, framridningar eller banan. 
Själva programmet gick ganska bra! Tarvdelen överlag var ganska bra, medans skritten faktiskt var dålig. Galoppdelen bjöd på lite varierat resultat. Båda fattningarna blev egentligen bra, men jag blev så förvånad över det att jag glömde bort att rida också så han bröt av efter ett par språng åt båda hållen. I övrigt var galoppen ganska bra, förutom övergångarna till trav där han inte är tillräckligt stark ännu. 
 
Jag är ändå så nöjd med den här starten, och det viktigaste var ändå att det kändes roligt att tävla. Domaren dömde väldigt bra - bra poäng där det faktistk var bra och låga poäng där det var dåligt! 
Jag och Jasper tog två stora steg framåt och ett litet kliv tillbaka i och med dagens start. Jag fick helt klart blodad tand och ser fram emot nästa helgs start. Anmälde mig också idag till en till tävling här i närheten i mitten på maj, så just nu är jag mer motiverad än någonsin till att träna massor! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0