Magknip

Första arbetsdagen började kanske inte på bästa sätt.. Tydligen skulle det komma spånleverans imorse, vilket jag inte alls hade uppfattat. Så vid sju imorse skulle jag, all by myself, börja flytta spånpallar för att de skulle kunna köra in nya. Svettigt blev det och inte blev det rätt heller, men jaja det redde sig iaf!

På eftermiddagen red jag jasper ett pass för Annie. Jag började precis som igår - alltså med att rida två varv på galoppbanan i trav. Han var lite på spänn ute, inte så att han på något sätt var dum eller busig men han tog inte riktigt för sig framåt. Tillslut frustade han och slappnade av.
Väl inne skötte han sig väldigt bra. Lite bromsig ibland men det är ytterst sällan just nu vi får stopp, och oftast tar han att jag säger till honom. Någon gång sådär bockar han och sparkar, då är det tur man har en livrem! Överlag så var han faktiskt riktigt bra idag, så jag red inte alls länge. Allt för att hålla honom på gott humör.
Självklart är det långt ifrån perfektion, men jag är glad så länge han väljer att springa framför att stanna!

När arbetsdagen var slut fick jasper sin vanliga rykt, och väl inne i boxen igen hade han lite kolikkänningar.. Det var lite diffust då han hade bjsat tre gånger men la sig och rullade (vilket han aldrig gör) och åt men utan nån vidare aptit. Eftersom han ändå både åt och hade bajsat så åkte jag hem och kom tillbaka senare. Då var han betydligt piggare och åt med bättre aptit men hade inte bajsat sen jag åkte några timmar tidigare. Han fick springa lite i ridhuset innan han fick gå in igen. Då var han betydligt piggare och då åkte jag hem. Men om jag kommer kunna sova inatt? Nja.. Det blir kanske morgonfodring något tidigare än vanligt imorgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0