Onsdag och torsdag

Igår red vi lektion dom vanligt och det gick bra! Det är lite svårt i början, men när det väl släpper så blir det riktigt bra. Vi hade fokus på lite programdelar inför söndag och då blir det väldigt tydligt att han inte är helt eftergiven och rakriktad. Jag hittade iaf några knep för att dölja problemen, så jag ska bara komma ihåg alla knepen till på söndag också. Nu har vi fokuserat mycket på programdelar och liknande sista tiden, så från och med nästa vecka är min tanke att vi ska lägga mer fokus på lösgjordheten och ta det ett steg längre. 
Igår var jag även på Kersö och red raggan som hade vilat två dagar. Raggan brukar inte vara jättehärlig att rida efter vila, men igår var det faktiskt helt okej. Självklart är det olika svårigheter i allt vi gör, men överlag så kändes hon fin. Jag la ganska mycket tid på uppvärmningen och var noga med att hon verkligen blev mjuk, rundade sig för skänkeln och även tog skänkeln ordentligt. Så ja, överlag ganska bra faktiskt! 

Idag var planen att rida jasper och Bosse. Jasper skulle joggas lite försiktigt och Bosse skulle jag bara känns lite på inför söndag. Dock fick jag en häst till att rida, nämligen Wappe dom har bilat sig i form senaste tre veckorna. Han var faktiskt ganska fin och framförallt väldigt lugn. Han har ju lite energi annars, men häll sig bra på mattan idag. Jasper kändes jättekonstig i början, men jag och pellen (hon sällskapade mig i ridhuset) konstaterade tillsammans att han nog var lite matt i kroppen. För när han väl kom igång så var han riktigt fin. Ärligt framme för skänkeln men kanske inte riktigt så mjuk som jag skulle vilja ha honom. Bosse däremot blev det inget med av olika anledningar. Så ja, det blir väldigt intressant på söndag att se om vi kan rida både skänkelvikning, bakdelsvändningar och förvänd galopp... Kan ju inte riktigt påstå att jag känner mig astaggad med tanke på att jag i princip aldrig har ridit på hästen innan.. Jaja, det löser sig väl. 

Imorgon blir det ingen lektion eftersom vi red i fredags, men vi ska faktiskt hoppträna på kvällen! Jag ska hoppa jasper och det ska bli riktigt roligt! 


Gammal bild på finaste dampis ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0