Dålig start

Gårdagen började kanske inte på bästa möjliga sätt... Jag börjar jobba 6.30 på fredagar. Förstå min panik när jag vaknar hemma 6.40!! Det gick bra iaf och jag var på jobbet kl 7. 
Vi öste på i kylan hela förmiddagen och red lektion sen efter lunch. Tack Gud för att vi har ett någorlunda väl isolerat ridhus! 
Jag provade att longera jasper lite innan jag satt upp. Inre för att han ska vraka av sig, utan för att han i lugn takt ska få komma igång. Det är en stor häst som kräver lite tid för att få igång hela kroppen. Kan man då hjälpa honom lite såhär så är ju det toppen. 
När jag väl satt upp så var han ganska framåt och det gick mycket fortare att få honom elektrisk. 
I dagsläget jobbar vi ju enbart med framåtbjudningen. Jag kan jobba honom till svårare och svårare saker varje dag, men så fort vi stöter på minsta lilla problem eller han tappar bjudningen så får vi gå tillbaka till noll och hitta den längs med fyrkantsspåret. 
Faktum är att igår blev han så elektrisk på hjälperna att han fattade galopp av sig själv när jag bad om trav, och det är i det här fallet något positivt. För en vecka sen kunde vi knappt fatta galopp när jag hade ett spö i handen, och nu gör han det av sig själv utan ett spö. Självklart ska han ju vara lydig på mina hjälper och ber jag om trav ska han inte fatta galopp, men i dagsläget är vi överlyckliga att han väljer något han helst har undvikit tidigare!! 
Igår kunde vi faktiskt tillomed rida några steg skänkelvikning åt varje håll, även det utan ett spö! 
Är verkligen så glad över att vi är back in business! Nu ska vi träna träna träna så kanske vi kan starta en klass framåt senvåren!! 
Idag är det one day off från stallet. Ska möta upp mamma och Kennie snart och ta en promenad längs med vattnet i det fina vädret. Ikväll blir det middag med pellen och imorgon blir det en ganska lång Stalldag trots att jag är ledig. Jasper ska ridas, jag ska ha lektion för några mt-kids och avslutningsvis ska vi ha lite tdb-teori med mt. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0