Blev ingen ny sadel...

Jag red jasper ett kort pass hemma imorse, bara för att han skulle få mjuka upp sig utan press efter gårdagens vila. 
Hann hjälpa Nina med en häst innan jag var tvungen att åka till Täby. Det var faktiskt första gången jag åkte helt själv med jasper. Har ju alltid haft mamma med mig, men tack och lov kom hon och mötte upp oss på plats i Täby. Jasper står ju som ett ljus i transporten, trots att vi var tvugna att ta några extra varv i rondellen för att jag inte hade en aning om vart jag skulle! 

Väl på plats så pratade vi lite med Jana som skulle prova ut sadel åt oss. Det var även hon som hjälpte oss med sadel till Roy, så det var helt medvetet att jag bokade tid hos just henne. Hon tittade lite på jasper och ställde lite frågor. Jag hade ju med mig min prestige D1 eftersom jag tänkte att jag kunde byta in den. Jag hade ju inte för avsikt att köpa en svindyr sadel eftersom jag hoppas han kommer ändra dig en del i kroppen, så min förhoppning var att inte behöva casha in så mycket pengar. Jag har ju ridit lite med d1an förut, men jasper har inte gillat den av förklarliga skäl. Jasper har ju rätt mycket manke och rätt lite ryggmuskler, så Jana sa att allt vi skulle lägga på idag skulle lägga sig rätt på manken - vilket alla tidigare sadlar också har gjort. Musklerna runt manken har blir till två hårda bullar efter att sadeln har tryckt där. Så hon la på min sadel och konstaterade att hon minsann inte tänkte sälja någon sadel till mig idag, utan istället skulle vi "bygga om" min sadel med olika paddar tills det skulle passa. Faktum är att den första padden vi provade med blev riktigt bra. Det var en tempurpadd, men som också hade gelé ovanpå vilket gjorde att det aldrig blev helt platt. Dessutom la vi en frontpadd under framvalvet för att sadeln skulle komma upp sig ännu mer från manken. 
När jag provade att rida med sadeln så började jasper precis som vanligt - bli arg när vi svängde höger och ville inte fatta höger galopp. Men när han väl kände att sadeln inte tryckte någonstans och vågade slappna av så fick jag en helt ny häst! Vi kunde svänga och vända, galoppera lugnt och på tygeln och han frustade sig genom hela passet. 
Så istället för att behöva köpa en helt ny sadel så åkte jag hem med min prestige och en padd för 1500:- ! 
Förhoppningen är att det här ska funka en tid framöver nu, och gör det inte det så får jag åka tillbaka. Vi ska hur som helst tillbaka på "återbesök" i december för att kolla att allt fortfarande är okej. Men Jana konstaterade också att om jag köpte en sadel idag så skulle jag antagligen behöva köpa en ny om inte allt för lång tid.. 

Det här är anledningen till att jag väljer att åka till sharpman och Jana. Det som de tjänar pengar på är att sälja sadlar till kunderna, men bara för det säljer de inte på en massa skit bara för att. Hon hade kunnat lura på mig precis vad som helat idag, men istället för att sälja en sadel för 20 000 så säljer hon en padd för 1500 till mig. Sen kanske jag behöver köpa en ny sadel om ett halvår, men det får bli ett problem då! 

Bygger upp sadel.. Ser jättemärkligt it på bilden, men eftersom det är tempot i kudden så blir den mindre när man spänner gjorden och när man väl sitter i sadeln. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0