Lite lugnare iaf!

Igår fick jasper gå ytterligare ett pass i ridhuset. Jag hade gärna sett att han fick gå i skogen, men eftersom han varit så pigg så kändes det dumt att chansa. Han var iaf mycket lugnare när jag red igår. Dock är det fortfarande problemet att jag inte riktigt får lägga om benen, och då blir han sur om jag tar i tygeln. Men det blir ändå bättre för varje dag. Det som ändå var betydligt bättre igår var att jag kunde värma honom i en låg och rund form i både trav och galopp, till skillnad från tidigare dagar då jag fått hålla i honom lite för att han inte ska strutta iväg. 

Idag har jag jobbat min första dag hos Nina. Allt har flutit på bra, men hade jag varit smart så hade jag ridit jasper på morgonen när vi ändå bara satt ute i solen och chillade. Men han har ju fått en gräshage nu med supermycket gräs i som han kan gå i på förmiddagen, så jag hade inte mage att ta in honom därifrån. 
Gjorde iordning hästar på löpande band åt Nina sen och joggade lite på en väldigt rolig en. Därefter åkte vi till ett annat stall där jag red en annan häst. Tanken var att jag bara skulle rida fram och sen skulle Nina rida, men hennes lektioner drog ut lite på tiden och horsie hann bli väldigt svettig. 
Därefter åkte vi tillbaka och sen iväg för att plocka in småkillarna från sommarbetet. Otroligt snälla som promenerar den 20 minuter långa vägen hen från betet på bilväg med både cyklar och bilar i mötande riktning. Sa jag förresten att de var fyra år gamla? 
Avslutningsvis fick jasper gå en promenad tillsammans med Maya då jag helt enkelt inte orkade rida. Men han var väldigt lugn när vi gick så det finns hopp för imorgon ändå. Imorgon är planen att Nina ska rida honom lite! Jag håller tummarna för att tidsplanen inte spricker så att hon hinner med honom, och annars får han antingen vila eller så rider jag honom efteråt :) 

Jasper i sin gräshage med sjöutsikt! 

Kvällsprommis ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0